Spektakl na Savi!

Još je sedam dana preostalo do IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2011, 61. izdanja Memorijala Borisa Hanžekovića. Prema startnim listama službeno obznanjenima u ponedjeljak, trebao bi to biti najbolji zagrebacki miting u povijesti. Kao što je već otprije poznato, najveća zvijezda mitinga bit će najpopularniji sportaš današnjice, jamajćanski sprinter Usain Bolt Bolt je na Svjetskom prvenstvu u Daeguu bogatoj riznici trofeja pridodao još dva naslova svjetskog prvaka – na 200 metara i u štafeti 4×100 metara.

U finalu utrke na 100 metara diskvalificiran je zbog pogrešnog starta, pa će u Zagrebu imati dodatni motiv upravo u toj disciplini.
Blanka Vlašić će na zaletištu visa imati iznimno jaku konkurenciju jer u Zagreb dolazi i nova svjetska prvakinja Ruskinja Ana Čicerova, koja je ove godine preskocila i 207 centimetara, olimpijska pobjednica iz Atene 2004. Jelena Sljesarjenko i Svjetlana Školina, cetvrta i peta iz Daegua.

U Memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama nastupit će novi svjetski prvak u ovoj disciplini, Amerikanac Jason Richardson, te svjetski rekorder Kubanac Dayron Robles, Amerikanac David Oliver, vlasnik najboljeg rezultata ove sezone, te Britanac Andrew Turner, aktualni europski prvak i broncani iz Daegua.
Gledatelji će na stadionu Mladosti uz Savu imati priliku pozdraviti još cetvero svjetskih prvaka iz Daegua: Amerikanku Carmelitu Jeter, zlatnu na 100 i 4×100 metara, Australku Sally Pearson, koja je na 100 metara s preponama ostvarila cetvrti najbolji rezultat svih vremena, 19-godišnjeg Kiranija Jamesa iz Grenade na 400 metara, te Japanca Kojija Murofushija u bacanju kladiva.
– Ovo će biti najbolje izdanje ‘Hanžeka’ u povijesti. Miting će se izravno prenositi u više od 130 zemalja svijeta što samo dokazuje kako je atletika nakon nogometa najrašireniji sport. Ovaj miting nudi mnogo više od Bolta. Nadam se da ćemo vidjeti i Blanku Vlašić u najboljem izdanju, odnosno da neće imati zdravstvenih poteškoća, rekao je direktor Hrvatskog atletskog saveza i izbornik hrvatske reprezentacije Siniša Ergotić.
Zagrebacka dogradonacelnica Jelena Pavicević Vukicević rekla je da je atletski miting na Mladosti jedan od cetiri sportska događaja od posebnog znacenja za grad Zagrebu, uz Zagrebacki maraton, skijašku Snježnu kraljicu i teniski turnir ATP Zagreb Indoors.
– Naravno da smo već sada jako zadovoljni pozornošću koju miting izaziva, a ona će, sigurna sam, biti još i veća, dodala je dogradonacelnica.
Direktorica zagrebackog mitinga Ivana Brkljacić naglasila je da je interes za ovogodišnji ‘Hanžek’ iznimno velik.
– Ovaj miting je manifestacija od posebnog interesa za Grad Zagreb, a mi se trudimo kako bismo taj status i opravdali. Zaprimili smo više od 200 zahtjeva za akreditacije, a i interes za ulaznicama je iznimno velik.
Direktorica mitinga dodala je i da će se tijekom vikenda uoci samog mitinga organizirati zanimljive priredbe za građane. U subotu od 10 do 21 sata svi ljubitelji atletike na Cvjetnom trgu moći okušati u skoku u vis i bacanju kugle, dok će se u nedjelju s pocetkom u 10.30 sati na Jarunu trcati humanitarna utrka.

U prodaji su još ulaznice za stajanje po iznimno privlacnoj cijeni od samo 15 kuna. Prodajno mjesto se nalazi odmah ispred glavnog ulaza na plivalište Mladost!

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …