Socijalna i ekonomska slika studentskog života u Hrvatskoj: nacionalno izvješće istraživanja EUROSTUDENT za Hrvatsku (2011.)

EUROSTUDENT je istraživanje koje se paralelno provodi u 27 europskih zemalja s ciljem prikupljanja usporedivih podataka o socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja u Europi. EUROSTUDENT je ujedno jedno od najvećih istraživanja studenata provedenih u Hrvatskoj jer je istraživanju pristupilo cak 4839 hrvatskih studenata.

Nacionalno izvješće istraživanja EUROSTUDENT u Hrvatskoj donosi među ostalima odgovore na sljedeća pitanja:

  • koliko ukupno košta studiranje u Hrvatskoj, od školarina i studijskih troškova do troškova stanovanja i prehrane?
  • koje skupine studenata imaju veće, a koje manje troškove? Koliko studenti ovise o obitelji, stipendijama ili plaćenom poslu za financiranje studija?
  • koje su razlike u socioekonomskom profilu studenata sveucilišnih i strucnih studija u Hrvatskoj?
  • koji je udio studenata s fizickim i mentalnim teškoćama u hrvatskom visokom obrazovanju te koliko su zadovoljni svojim iskustvom studiranja?
  • koliko je hrvatskih studenata studiralo u inozemstvu te koliko ih je uopće zainteresirano za akademsku mobilnost, i što im je najveća prepreka?

Nositelji nacionalnog istraživanja EUROSTUDENT za Hrvatsku su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Institut za razvoj obrazovanja.

REZULTATE ISTRAŽIVANJA MOŽETE PROVJERITI OVDJE

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …