Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Od 13. do 15. listopada 2011. u prostorima Studentskog centra (Savska 25) bit će održana SMOTRA Sveucilišta u Zagrebu. Kao i prethodnih godina, cilj Smotre je buduće studente pravovremeno i kvalitetno informirati o studijskim programima, o provedbi bolonjskog procesa, o studentskom standardu, kriterijima upisa na fakultete i akademije, studentskim udrugama te svim aspektima studentskog života.

Na Smotri koja se održava po šesnaesti puta, uz sastavnice Sveucilišta u Zagrebu, predstavit će se i pojedina veleucilišta i samostalne visoke škole.

Ove se godine predstavlja i 24 šangajska sveucilišta na temelju dosadašnje uspješne suradnje Sveucilišta u Zagrebu i grada Šangaja. Osim pomoću promotivnih materijala na izložbenim prostorima, posjetitelji će moći saznati pojedinosti o razlicitim programima stipendiranja, studijskim programima te uvjetima studiranja na šangajskim sveucilištima.

Na Smotri Sveucilišta u Zagrebu ove će se godine ukupno predstaviti 100 visokoobrazovnih institucija. Smotra će svecano biti otvorena u cetvrtak 13. listopada u 10 sati, na medijskoj pozornici smještenoj u prostoru izložbenog šatora. Smotru će otvoriti rektor Sveucilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš u nazocnosti brojnih uzvanika. U umjetnickom dijelu programa svecanog otvaranja sudjeluju Zbor Filozofskog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu Concordia discors i M.A.L.I. kvartet.

Kao i svake godine, kulturno-umjetnicki i sportski program na Smotri bit će ispunjen nastupima iskljucivo studenata Sveucilišta u Zagrebu.

U okviru ovogodišnjeg programa i ove godine osmišljen je niz zanimljivih događanja koja će budućim studentima, nadamo se olakšati izbor zanimanja, upis na željeni studij te uspješno ucenje i studiranje.

Radionica “Kako uspješno uciti za državnu maturu/ispit” pomoći će u pripremi i polaganju državne mature kao jednom od koraka za upis na fakultet/akademiju.
Stoga pozivamo sve posjetitelje Smotre da ne propuste priliku pridružiti se radionici u petak 14. listopada od 14:30 – 15:30 u zgradi Studentskog centra (atrij) gdje ćete moći aktivno sudjelovati i dobiti uvide u tehniku za uspješnu organizaciju vremena i zadataka za ucenje kao i neke metode uspješnog ucenja.

Tribina “Upis na studij = pocetak karijere” održat će se u cetvrtak, 13. listopada 2011. od 15:30 – 16:15 na pozornici u izložbenom šatoru, a diskutirat će se o potrebama tržišta rada, pregledu trenutnog stanja i potrebnih vještina, zanimanjima koja će biti sve traženija na tržištu u odnosu na suficitarna zanimanja.

Sudjelovat će profesori sa Studijskog centra socijalnog rada, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i voditelj EduCentar.net portala.

U subotu 15. listopada od 11.15. do 12 sati na pozornici u izložbenom šatoru, održat će se tribina koja je također novost za posjetitelje Smotre: Studiraj uspješno – saznaj kako!

Razgovor s uvaženim gostima i strucnjacima (Prof.dr.sc. Vlasta Vizek Vidović, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja, Prof.dr.sc. Davor Petrinović , prodekan Fakulteta elektrotehnike i racunarstva, Prof.dr.sc. Izvor Grubišić, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Radna skupina za državnu maturu, Marko Banušić, student 5. Godine PMF-a) vodit će prorektorica za studente i studije Sveucilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Ne propustite saznati što treba student raditi i kako biti uspješan u polaganju ispita, jesu li nastavnici na fakultetima metodicki obrazovani i spremni za poucavanje, što pokazuju podaci o uspješnosti naših studenata, postavljamo li jasno naše zahtjeve brucošima i srednjoškolcima koji namjeravaju doći na naše fakultete, koliko je teško biti uspješan iz studentske perspektive, kako uvođenjem e-ucenja motivirati studente …..

Program Smotre Sveucilišta u Zagrebu moguće je pronaći na internetskoj stranici http://smotra.unizg.hr/program/ kao i na Facebook stranici. Također, program Smotre bit će izravno prenošen i putem live streaminga.

Smotra je za sve posjetitelje otvorena od cetvrtka 13. listopada u 10 sati do subote 15. listopada u 15 sati.


izvor: unizg.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …