Školovao se na uglednom sveučilištu, ima dobar posao, ali radi i kao konobar

konobar

Devin Mickey je po mnogo čemu neobičan. Rođen u New Yorku, završio obrazovanje na uglednom sveučilištu Columbia, a jedan period svog života proveo je i u marincima da bi poslije proputovao svijet, točnije – 23 zemlje te se konačno skrasio u Philadephiji.

No, po tome se ne izdvaja baš toliko previše od ostalih Amerikanaca. Ipak, ovaj čovjek uz uredski posao od 10 sati dnevno, obavlja i posao konobarenja u jednom kineskom restoranu. Svaki dan.

Prijatelji i rodbina se čude ovoj odluci mladića koji nema financijski problema, ali je za Business Insider otkrio tri razloga zašto radi drugi posao koji njegov radni dan produžuje i na 15 sati rada dnevno!

Više cijenim svoje radno vrijeme

Mickey navodi kako je ranije provodio slobodno vrijeme pred televizorom ili igrajući videoigre. Sada, s dodatnom poslom, njegovo slobodno vrijeme je dragocjenije nego ikad, što ga prisiljava da ga što kvalitetnije provede. Kao u slučaju svih resursa, što su ograničeniji, to ćemo im više pristupiti na strateški način. Sada mnogo kvalitetnije ispunjava svoje vrijeme, radeći, upoznavajući nove ljude…

Ostvarujem čvršću vezu s roditeljima koji su prošli slična iskustva

Mickeyevi roditelji su imigranti iz Hong Konga koji su u New York stigli sedamdesetih godina. Bili su pripadnici radničke klase, što je podrazumijevalo niže plaće, a 15-satni radni dan im je bio sasvim uobičajen: ,,Rad u restoranu povezujem sa svojim radničkim korijenima”, kaže Mickey, koji tvrdi kako je pritom shvatio koliko su njegovi roditelji teško radili i koliko su se žrtvovali, a sada i on želi proći ista iskustva i poistovjetiti se s njima.

Pomaže mi da cijenim svaki dolar

,,Najveće životne lekcije naučio sam u teškim vremenima, a ne u razdobljima ugode.

Rad u restoranu pomaže mu da čvrsto stoji na zemlji i podsjeća ga koliko znoja mora proliti da bi zaradio svaki pojedini dolar. Istovremeno, to ga je naučilo kako zapravo trošiti novac i pri svakoj kupnji dobro razmisliti što mu stvarno treba.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …