Sedam besplatnih stranica za online učenje

Wordle

Teško je pratiti sve više web stranica za učenje koje se pojavljuju iz dana u dan, pa vam mi donosimo listu također važnih stranica za koje možda nikada niste ni čuli.

SCITABLE (http://www.nature.com/scitable)

Scitable, kreirana od strane NatureEducation je online prostor za učenje o znanosti. Posjetitelji mogu pretraživati znanstvene članke i knjige, pitati stručnjake za mišljenje, stvoriti online učionicu ili čak dijeliti svoje sadržaje. Materijali na stranici usmjereni su na prirodne znanosti, ali su tu i brojni izvori koji mogu pomoći učenicima pokrenuti ili ubrzati karijeru u znanosti. 

GCF LEARNFREE.ORG (http://www.gcflearnfree.org/ )

Putem ove stranice možete usavršiti svoje znanje o tehnologiji, poboljšati svoju pismenost i znanje iz matematike kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada.

Sva predavanja na stranici su potpuno besplatna te postoje mobilne verzije istih kako biste mogli učiti u pokretu. Trenutno je na stranici dostupno 750 besplatnih lekcija putem kojih možete naučiti koristiti Microsoft Office ili zbrajati i oduzimati.

ENGINEERING FOR CHANGE (http://engineeringforchange-webinars.org/)

Ova stranica ne sadrži klasične tečajeve, videe i lekcije. Umjesto toga je to interaktivna web stranica koja omogućuje korisnicima da komuniciraju s drugim inženjerima. To je također izvanredna prilika za uključivanje u humanitarne inženjerske projekte. Svaki mjesec se rješavaju nove teme, a svi zainteresirani se pozivaju da se uključe i nauče više o onome što ih zanima.

LEARNTHAT (http://learnthat.com/)

Learnthat je izvrsno mjesto ukoliko želite naučiti više o financijama, novim tehnologijama ili naučiti više o ekonomiji. Posjetitelji stranice mogu naučiti kako poboljšati svoje znanje u excelu, online marketingu ili unaprijediti svoje znanje o menadžmentu kroz niz korisnih fotografija, videa i članaka.

MENTORMOB (http://www.mentormob.com/)

Stranica MentorMob ne objavljuje samostalno sadržaje, edukativne materijale i slično, ali je idealan alat da prikupite na jednom mjestu izvore sa svih stranica, organizirate ih i dijelite s drugima. Korisnik može samostalno složiti vlastitu listu edukativnih materijala ili proći kroz listu koju su sastavili drugi korisnici. http://www.mentormob.com/

LEARNERSTV (http://www.learnerstv.com/)

LearnersTV objedinjuje videe, audio lekcije, animacije, prezentacije i nudi korisnicima niz materijala pomoću kojih mogu učiti. Oni koji traže duboke analize mogu pronaći kompletne tečajeve, a za one koji samo istražuju neko područje nude se kratki članci i PowerPoint prezentacije.

GROVO (http://www.grovo.com/)

Znanje i korištenje tehnologije je važna vještine na današnjem tržištu rada, ali postaje teško pratiti sve tehnološke inovacije koje se nude. Tu vam Grovo može pomoći. Stranica za online učenje specijalizirana za ponudu video lekcija o Internet proizvodima. Posjetitelji stranice tako mogu proširiti svoje znanje o stranicama kao što su Twitter, Gmail,Facebook i WordPress ili samo naučiti nešto novo o online marketingu.

Izvor: onlinecollege.org, educentar.net

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …