SAVSKO SRCE – Velika humanitarna akcija u S.D. Stjepan Radić!

1469912_1379439278975252_556059849_n

„Kad padne Badnja noć, kad skupimo se svi, mali i veliki, kompletna family…BoŽiĆ dOLaZi!“ 

Blagdanska atmosfera se ovih dana osjeća diljem Lijepe Naše, a pripreme su počele i u našem, malom studentskom domu „Savi“. Slastu, menze i borić smo okitili, svjećice i paprinate pahulje su na prozorčićima, sarme su u menzi, roditelji su poslali prve plodove zemlje (kobasice, čvarke, prštut, slanine, domaćeg sira…), ranom zorom uzorno idemo na zornice…

Vrijeme je i za, već tradicionalnu, humanitarnu akciju „SAVSKO SRCE“.

Studentski odbor „Stjepan Radić“ i ove godine organizira humanitarku u periodu od 12. do 15. prosinca 2013. godine. Sav humanitarni prilog će se donirati potrebitima prihvatilišta za beskućnike „Misionarke ljubavi – Sestre Majke Terezije“, Jukićeva 24, Zagreb.

Ovim putem pozivamo sve studente da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji!  misao djelovanja ima dvostruku vrijednost – empatija nad socijalno ugroženim, marginaliziranim skupinama, ali i da svi zajedno osjetimo dašak blagdanskog ozračja kroz zajednički rad i aktivnosti. Podršku u svemu tome nam pružaju studenti, članovi Odbora, koji su neumorno, dobrovoljno radili na pripremi ovogodišnje akcije, studentski kapelan don Damir Stojić, uprava SC-a, te sponzori koji su prepoznali vrijednost našeg zalaganja.

Program ovogodišnje humanitarke: 

• 12. 12. 2013. – LIKOVNA RADIONICA – 

U četvrtak, 12.12. 2013. od 20 do 22h, u prostorima dvorane 2 (uprava, gdje se obavlja revizija) ćemo izrađivati božićne ukrase (male anđele) od tijesta i žice.

Isto tako ćemo oslikavati platnene torbe s blagdanskim detaljima.  Sve aktivnosti će biti pod stučnim vodstvom djevojaka sa likovne akademije koje će sve sudionike uputiti u „čari zanata“. Što ponijeti na radionicu?
Dobru volju i osmijeh – sve ostalo, osnovno za rad, bit će osigurano.
Naravno, ukoliko želite, možete ponijeti silikonske pištolje, vatu, ukrasne vrpce, novine, dugmiće, konce, škare, igle, sprejeve, flomastere, šljokice, glitere.. kako bi svoj rad dopunili osobnim „touch“-em… 😉

Gotovi radovi će biti izloženi na narednim danima humanitarke, gdje će se za njih dobiti dobrovoljni prilog.  Isto tako ćete moći zadržati svoj rad, uz simbolični dobrovoljnu donaciju. Na radionicu su pozvani SVI, neovisno o talentu, iskustvu, spretnosti… za svakog će se naći ponešto (treba netko znat i pojesti kolače koje ćemo donijeti da upotpunimo blagdanski ugođaj-sve vrste kolača su dopuštene za donijeti).

• 13.12. 2013. – LIKOVNA RADIONICA – 

U petak, 13. 12. 2013. od 20 do 22h, ponavljamo aktivnosti od četvrtka (prijašnjeg dana), da zaokružimo taj kreativni dio:
U prostorima dvorane 2 (uprava, gdje se obavlja revizija) ćemo izrađivati božićne ukrase (male anđele) od tijesta i žice.
Isto tako ćemo oslikavati platnene torbe sa blagdanskim detaljima.

Od 19:00Zvijezda na grani, za Advent na Savi – kićenje bora iza kipa ukrasima koji su napravljeni noć prije.

• 14.12. 2013. – TURNIR U KARTAMA – 
U subotu, 14. 12. 2013. od 18 do 23h, u prostorijama plesne dvorane (velika dvorana lijevo, na ulazu u restoran 1), ćemo organizirati turnir u beli, briškuli i trešeti.

Stariji stanari se sjećaju prošlogodišnjeg turnira koji je izazvao toliki interes da smo ga morali kasnije nekoliko puta ponoviti.
Ove godine ne sumnjamo da će biti išta drugačije.  Pravila igre i natjecanja će naš Darko na početku ponoviti, tako da se ne brinite zbog krajolične šarolikosti odakle svi potječemo.

PRIJAVE OBAVEZNE NA E-MAIL: savskosrce@gmail.com
kontakt: Marijana – 095 459 3103

POŽELJNO je ponijeti svoje karte, pošto nam iskustvo govori da će se puno studenata prijaviti!  Kotizacija po paru: 50kn. Bogata nagrada za pobjednike od naših sponzora (još istu noć). Isto tako, ukoliko imate neke druge društvene igre (uno, remi, hali bali, kornjače, monopol, čovječe ne ljuti se, pictionary, cludo, sraz, rizik…) slobodno ponesite, bit će zainteresiranih za igru!

U toku večeri moći ćete donirati svoj dobrovoljni prilog u naše kutije,a zauzvrat dobiti neke od likovnih radova, piće, ovisno što će se tu večer nuditi. Na turnir se prijavljuju SVI (svjedoci smo kako su cure prošle godine „tukle“ dečke u kartama, iako ih se svega par prijavilo), neka kartaško iskustvo presudi! 🙂

• 15. 12. 2013. – KINOPROJEKCIJA – 
U nedjelju, 15. 12. 2013. od 21 do 23h, u prostorima našeg kina Forum ćemo gledati kultni, blagdanski film kojeg svi, iz godine u godinu, rado gledamo , toliko da nam je božićno jutro nezamislivo bez njega (nek još malo ostane tajno o kojem je filmu riječ).

Dobrovoljni prilog za ULAZNICE bit će 5 kuna(koje ćete moći nabaviti na ulazu, prije početka filma).

Naši sponzori će se pobrinuti za cjelokupnu atmosferu, tako da vas pozivamo da završnu večer naše humanitarke zaokružimo gledanjem filma.  U toku večeri moći ćete donirati svoj dobrovoljni prilog u naše kutije,a zauzvrat dobiti neke od likovnih radova, piće, kokice ovisno što će se tu večer nuditi.

ZADNJA OBAVIJEST, ali ne i manje bitna:

Tokom sva četiri dana akcije, u vrijeme večere (od 18 do 21h) od 12. do 15. 12. će se na ulazu u restoran 1 moći DONIRATI suha, nehvarljiva, konzervirana hrana (ulje, brašno, sol, paštete, konzerve….) ali i higijenske potrepštine (toaletni papir, sapun, šampon…).

Isto tako će se jedan dan na našim zornicama skupljati milodar, te će u restoranima biti dostupne kutije u koje ćete moći ubaciti sitan novac. Ove godine pomažemo socijalno marginaliziranim slučajevima, kojima će svaki oblik donacije dobro doći.

Dajmo mali dio sebe – svoje vrijeme, dobru volju, trud, sitan prilog, kako bi potrebitima uljepšali ove predstojeće blagdane!

Studentski odbor S.D. Stjepan Radić

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …