Sanacijski upravitelj SC-a za esava.info: Studentske menze će sutra raditi uobičajeno

slika

Zbog odbijanja početka kolektivnih pregovora, Samostalni sindikat zaposlenika studentskih centara RH, Podružnica Zagreb, najavio je ŠTRAJK koji će započeti 02. lipnja 2015. godine u 06:00 i trajat će do ispunjenja štrajkačkog zahtjeva, odnosno početka procesa kolektivnog pregovaranja.

Ipak, danas je u Savskoj 25 održan zajednički sastanak. Pokušali smo kontaktirati obje strane, predsjednika Izvršnog odbora Samostalnih sindikata, gospodina Tomislava Vukoju te sanacijskog upravitelja Studentskog centra, gospodina Peju Pavolovića. Službeni odgovor je isti: “Čekamo 15:00 i sastanak u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta te ćemo nakon toga zvati više.

Ipak, sanacijski upravitelj je za esava.info potvrdio kako štrajka ne bi trebalo biti: “Neradom Student servisa i odjela prehrane doveo bi se u pitanje sam smisao i rad Studentskog centra. Štrajka neće biti te će menze raditi sutra prema uobičajenom rasporedu.” Na naš upit o tome jeli postignut i potpisan određen sporazum, sanacijski upravitelj je istakao: “Nije potpisan nikakav sporazum. To je odluka u okviru Studentskog centra koji za cilj ima dobrobit studenata i da u tom pogledu studenti i njihovi roditelji mogu biti mirni jer će sve raditi normalno.”

Nakon sastanka u Ministarstvu imat ćemo sigurno još više informacija od obje strane ove priče, a već je najavljen i intervju te gostovanje u Dnevniku HRT-a.

18:25 – Sastanak u MZOS-u je trajao sve do maloprije. I službeno štrajka neće biti. Potvrđeno je kako će biti osnovano pregovaračko tijelo kako bi se diskutiralo sa Sindikatima i sve dogovorilo bez većih posljedica po studente. Pregovori će započeti 12.06.2015. godine.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …