Romski jezik kao izborni predmet na Filozofskom fakultetu

»Na Odsjeku za indologiju i dalekoistocne studije, na mjestu gdje se romski jezik i može smjestiti, odlucili smo, nakon što nam se obratio gospodin Veljko Kajtazi (saborski zastupnik 12 nacionalnih manjina), da financiramo uvođenje izbornoga predmeta romskoga jezika«, izjavio je Boras za Hinu nakon svecane proslave Svjetskog dana Roma u Hrvatskom saboru.


Boras je rekao da će predavaci u pocetku dolaziti iz Makedonije te iz BiH, tocnije Sarajeva, a rijec je, kaže, o autohtonim Romima koji su izdali gramatike.

Osim što će financirati prvi semestar, Filozofski fakultet u Zagrebu pomoći će i u izdavanju gramatike romskog jezika na hrvatskom
Osim što će financirati prvi semestar, Filozofski fakultet u Zagrebu pomoći će i u izdavanju gramatike romskog jezika na hrvatskom. Boras je izrazio nadu da će ta inicijativa dobiti pomoć i drugih organizacija napomenuvši da su nacelnu potporu dobili od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

»Uvođenjem romskog jezika na jedno hrvatsko sveucilište pokazujemo da nam je stalo do naših manjina«, naglasio je Boras i rekao kako ocekuje da će se time pridonijeti da se Romi još bolje i ugodnije osjećaju u hrvatskom društvu te da uspijevaju postići bolje obrazovanje.


izvor: HINA

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …