Regionalna sveučilišna liga kao priprema za Europske sveučilišne igre 2016.

univerzijada

Pripreme za Europske sveučilišne igre koje će se održati u Zagrebu i Rijeci 2016. započele su projektom simboličnog imena „Zag(reb)Rij(eka)avanje“ u sklopu kojega će biti organizirana razna studenska i sportska nacionalna i međunarodna događanja. Jedno od njih je Regionalna sveučilišna liga (RUL) čija je prva sezona uspješno realizirana te su u tijeku pripreme za novu.

U sklopu RUL-a, 2015. godina donosi drugu sezonu košarkaške lige za studente sa deset ekipa, te prvu sezona sa šest ženskih studentskih odbojkaških ekipa. Liga će se igrati u pet zemalja: Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji. Svaka zemlja će biti domaćin kola na kojem će sudjelovati sve ekipe lige, stvarajući uvjete za organiziranje jedinstvene promocije sveučilišnog sporta i kreirajući platformu za najavu Europskih sveučilišnih igara 2016. Pobjednik lige bit će odlučen na završnom turniru na kojem će sudjelovati po četiri najbolje plasirane ekipe iz regularnog dijela sezone. Domaćin završnog turnira odredit će se putem otvorenog natječaja koji će raspisati liga

Podršku Regionalnoj sveučilišnoj ligi (RUL) dali su predstavnici Vlada u regiji koje su i formalno u siječnju 2014. potpisale Povelju o regionalnoj međudržavnoj suradnji na području akademskog sporta.

U kontekstu Europskih sveučilišnih igara 2016., participacija Hrvatske u organizaciji RUL-a predstavlja nadogradnju postojećeg i stjecanje novog znanja o organizaciji međunarodnih sportskih natjecanja, planiranja transporta, smještaja, pripremi popratnih sadržaja, koordinacije volontera i još mnogih drugih jednako bitnih segmenata koji su neizbježni za kvalitetnu provedbu velikog sportskog događaja koji nam slijedi u 2016. godini, a to su Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …