Regionalna konferencija studenata tehničkih i tehnoloških fakulteta

RM

Pakrac će od 16. do 19. listopada 2014. godine biti domaćin regionalne konferencije studenata tehničkih i tehnoloških sveučilišta srednje i južne Europe. Organizator ove konferencije je studentska udruga BEST Zagreb, koja već dugi niz godina organizira konferencije i seminare za studente iz cijele Europe.

Na regionalnoj konferenciji studenti tehničkih i tehnoloških sveučilišta donose važne odluke za daljnji rad BEST-a kao udruge, ali se bave i pitanjima obrazovanja i znanosti te organiziraju razne radionice i treninge komunikacijskih i organizacijskih vještina. U slobodno vrijeme studenti će sudjelovati na otvorenim raspravama koje se tiču iskustava s prošlih projekata te će imati mogućnosti upoznati se s bogatstvom i ljepotama zapadnog dijela Slavonije. Regionalne konferencije se organiziraju dva puta godišnje kako bih se studenti pripremili za generalnu konferenciju koja se održava početkom proljeća.

BEST (Board of European Students of Technology) djeluje na području gotovo cijele Europe u 95 lokalnih BEST grupa koje su podijeljene u 11 regija. Zagrebačka lokalna pripada regiji zajedno s lokalnim grupama iz središnje i južne Europe, odnosno sveučilištima iz Ljubljane, Budimpešte, Temišvara, Mostara, Novog Sada, Beograda i Veszprema. Krajem listopada BEST Zagreb će u planinarskom domu Omanovac u Pakracu organizirati regionalnu konferenciju na kojoj će se okupiti šezdesetak visoko motiviranih studenata iz naše regije, kao i članovi internacionalnih odbora BEST-a te treneri.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnologije s 95 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.  Danas je BEST Zagreb u Europi stekao status jedne od najjačih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa, a prisutan je na gotovo svim tehničkim i tehnološkim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu. Kroz BEST Zagreb je od 1999. prošlo dvjestotinjak članova koji su nekad bili studenti Sveučilišta u Zagrebu, a danas su uspješni inženjeri.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …