Putovao svijetom i odsjedao u luksuznim hotelima: Tinejdžer ”izvozao” turističke agencije za 600 tisuća kuna

prevarant_20082013_shutter

Oni upoznati s pričom o Franku Abagnaleu Jr. o kojem je Steven Spielberg snimio film “Catch Me If You Can”, vjerojatno će povući paralelu između lika kojeg je utjelovio Leonardo DiCaprio i 19-godišnjeg Reecea Scobieja.

Naime, tinejdžer je dvije turističke agencije prevario za 70 tisuća funti (preko 600 tisuća kuna) i pritom obišao svijet i na svom proputovanju odsjedao u luksuznim hotelima, piše index.

Prevario i sud

U šestomjesečnoj avanturi obišao Singapur, Los Angeles, Dubai, Auckland, Vancouver i New York, a nakon što je pokrenuta istraga vješti je prevarant iz Škotske uspio prevariti sud da mu vrati putovnicu koja mu je oduzeta kako ne bi mogao napustiti zemlju, rekavši da je pronašao posao u drugoj agenciji i da mu je putovnica potrebna.

Scobie je za agenciju Thomson Travel radio samo dva mjeseca, ali nakon odlaska i dalje je koristio šifru tvrtke uz pomoć koje je bukirao letove i smještaj u hotelima od lipnja 2011. do siječnja 2012. Često je koristio svoje ime, ali i lažna imena kako bi sredio smještaj u hotelima, a čak je i dvojici svojih prijatelja priuštio nezaboravan provod u luksuznim hotelima.

Za sve je kriv Aspergerov sindrom

Međutim, Scobie nije “opelješio” samo tvrtku za koju je radio već i agenciju Cambridge British Airways nakon što je jednom prilikom na aerodromu primijetio da se jedan od korisnika nije odlogirao. Scobie je tada ušao u sistem i rezervirao letove za Los Angeles, New York, Atlantu, Abu Dhbai i Singapur. U konačnici, Thomson Travelu nabio je račun od 11 tisuća, a Cambridge Travelu nešto preko 59 tisuća funti.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …