Pula domaćin studentskih igara naredne tri godine

pula

U prostorijama pulskog Doma sportova Mate Parlov danas je svečano potpisan ugovor kojim je Puli pripala čast da za naredno razdoblje od tri godine s mogućnošću produžetka bude domaćin sportskih igara za studente svih sveučilišta i veleučilišta s područja Hrvatske. Ugovorom se regulira poslovna suradnja između javne ustanove Pula Sport i Hrvatskog akademskog sportskog saveza, a potpisali su ga gradonačelnik Pule Boris Miletić i predsjednik HASS-a Zrinko Čustonja.

„Odredili smo da ćemo razvoj grada temeljiti na znanju naših mladih. Ako želimo biti studentski grad, studentima moramo ponuditi i druge sadržaje, jer sveučilište ne čine samo zgrade“, rekao je Miletić i dodao da mu je drago što se u Puli učenici rano uključuju u sportske aktivnosti. Izrazio je zadovoljstvo što je Pula odabrana kao mjesto održavanja završnice studentskih igara te izrazio vjerovanje da će to i pulskim studentima i ostalima pružiti dodatni motiv za bavljenje sportom. „Građani Pule još će jednom imati priliku dokazati kako su dobri domaćini“, istaknuo je Miletić.

Zrinko Čustonja istaknuo je kako je HASS dugo tražio idealnu lokaciju za održavanje ovog nadmetanja, a da je Pula odabrana upravo zato što posjeduje sve potrebne predispozicije, od infrastrukture do logističke podrške. Zahvalivši se Gradu Puli i javnoj ustanovi Pula Sport na iskazanoj suradnji i ponudi, Čustonja je napomenuo kako će status grada domaćina biti podstrek Puli za daljnji razvoj grada kao važnog sveučilišnog centra.

Prva od ukupno pet završnica održat će se sredinom svibnja ove godine, trajat će tri dana i ugostiti preko 500 studenata iz čitave Hrvatske. Studenti će se natjecati u nekoliko sportskih disciplina poput košarke, malog nogometa, rukometa, odbojke na pijesku i šaha, a koristit će se sportski objekti javne ustanove Pulasport, odnosno Doma sportova Mate Parlov, Sportski centar Mirna, Dom braće Ribar te pomoćni tereni Gradskog stadiona Aldo Drosina.

izvor: pula.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …