Prvi studij u SAD-u koji uvodi obavezno testiranje na droge

drogeStudenti na Linn State Technical Collegeu (LSTC) u Missouriju morat će se, kada krene nastava, podvrgnuti testu na droge žele li nastaviti studiranje u novoj školskoj godini. A test na droge platit će iz svog džepa – 50 dolara.

 

Prva visokoobrazovna ustanova koja uvodi testiranje

Ovako je ovaj koledž postao prva visokoobrazovna ustanova u Sjedinjenimm Državama koja će to napraviti. Naravno, na noge su se odmah digle razne udruge za ljudska prava, a najglasnija među njima je Americka unija za ljudska prava koja kaže da će cijeli slucaj poslati na sud.

Prema pravilniku koledža, studenti koji ne žele napraviti test na droge morat će se povući s koledža, a oni kod kojih se pokažu pozitivni rezultati na droge bit će stavljeni na probni rok u kojem će morati završiti online edukacijski program o zloporabi droga i to na svoj trošak.

Također, pozitivni na droge imaju rok od 45 dana da ponove test i prođu ga, a nakon toga, cijeli semestar će biti podvrgavani nasumicnim testovima na drogu. Naravno, oni koji budu pozitivni na bilo koji od nasumicnih testova – mogu se pozdraviti sa studiranjem na ovom koledžu.

‘Ne mislimo da imamo znatno više studenata koji koriste droge nego bilo koji drugi koledž, ali mislimo da studente na ovaj nacin pripremamo na stvarni život koji ih ceka. Testiranje na droge postaje važan dio poslovnog svijeta. Također, ovim testiranjem stvaramo sigurnu, zdravu i produktivnu okolinu za sve studente na našem koledžu,’ rekli su na LSTC-u.


izvor: mojfaks.com

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …