Prosvjed studenata filozofskog fakulteta

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu najavili su za danas prosvjed zbog bojazni da će ove jeseni morati platiti školarinu. Okupljanje će se održati na parkiralištu fakulteta uoci sjednice Fakultetskog vijeća najavljene za 10.30 sati.

 “Studenti koji su prošle akademske godine upisali prvu godinu preddiplomskog studija nisu plaćali školarine, odnosno nadležno ministarstvo im je zbog studentskog pritiska obećalo platiti troškove participacije. Dosad je Ministarstvo uplatilo samo 10 posto ukupnog troška za prošlogodišnje brucoše. Ove godine ti studenti plaćaju svoj studij po kriterijima koji još nisu utvrđeni”, priopćili su studenti u svom dopisu medijima.

“Okupljanjem u srijedu u 10 sati ispred Fakulteta želimo reći Fakultetskom vijeću, Senatu i Ministarstvu da nećemo plaćati školarine. Naši roditelji su novac za školovanje već izdvojili preko poreza i ne namjeravamo biti pasivni promatraci Fuchsovog besplatnog studiranja – porucuju nezadovoljni studenti.


izvor: mojfaks.com

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …