Propala akcija ‘Dajte nam kolače’: Glad ipak jača od želje za pobunom

1209134_638907869473786_308773031_n

Sve su prilike da će studentski Prosvjed u 4 faze ostati samo mrtvo slovo na papiru, ili točnije na Facebook stranici. Prva faza je trebala početi današnjom akcijom ‘Dajte nam kolače’ koja se baš i nije pokazala uspješnom. Proveli smo nekoliko sati u sporoj liniji SC-ove menze kako bi provjerili koliko će studenata bojkotirati menzu te jesti samo kolače, ali takvih prosvjednika nije bilo, piše srednja.hr.

Kako je vrijeme odmicalo, sve više studenata je gubilo vjeru u uspješnost provođenja Prosvjeda u 4 faze kako bi izvršili pritisak na nadležne da vrate cijene u studentskim menzama na iznose kakvi su bili prije 1. listopada. Prva faza trebala je započeti današnjom akcijom ‘Dajte nam kolače’, no od bojkotiranja menzi bar u Studentskom centru nije bilo ni riječi.

Prazan želudac nadjačao prosvjed

Proveli smo nekoliko sati na sporoj liniji u SC-ovoj menzi te se uvjerili da nitko od posjetitelja nije sudjelovao u najavljenoj akciji jer je glad prevladala želju za pobunom. Između 10 i 13 sati nismo ugledali niti jedan pladanj na kojemu se nalaze samo kolači, a nekolicina studenata nam je obrazložila zašto se nisu odazvali prvom danu Prosvjeda u 4 faze.

– Došli smo s predavanja i bila sam pregladna da bih naručila samo kolač. Zato sam uzela sojine medaljone, krumpir i juhu što sam platila 10 kuna i po meni je to previše, izjavila je Maja Štrbac s Učiteljskog fakulteta. Dodala je kako nije zadovoljna cijenom, ali ni kvalitetom jer je dobila hladno i masno jelo, no nije se pridružila akciji ‘Dajte nam kolače’ jer je prazan želudac ipak jači od želje za prosvjedom.

Za stare smo cijene, ali ne sudjelujemo u prosvjedu

Što se tiče kvalitete hrane koju je danas u SC-ovoj menzi pojeo, student građevine Jakov Kolega nije imao zamjerki, no nove mu cijene itekako smetaju. Za juhu, bananu, kolač i sok Jakov je morao izdvojiti osam kuna, što bi ga po cjeniku prije 1. listopada izašlo nekoliko kuna jeftinje. Objasnio nam je da nije naručio samo kolač jer nije bio dovoljno informiran o planu prosvjeda, ali tvrdi da se studenti posve opravdano bune.

– Po meni je hrana sasvim prihvatljiva, ali mi nove cijene ne odgovaraju. Mislim da je bolja opcija bila postepeno poskupljenje, nego ovako što su nakon 15 godna napravili ovoliki skok u iznosima, istaknuo je Filip Kalinić dodajući da mu tjedni limit nije problem, za razliku od brojnih studenata koji upravo tu odluku smatraju najlošijom. Iako je Filip pojeo samo kolač, uz koji je popio sok i platio 2,50 kuna, nije se radilo o najavnljivanoj današnjoj akciji, nego kako kaže, samo je htio pojesti nešto slatko.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …