Promovirano novih 219 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

drsc4

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju 28. rujna 2014. održana je svečana promocija doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom svečanosti u 12 sati rektor prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš promovirao je novih 219 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U skladu s protokolom, kandidati su bili odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape te su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskog narodnog kazališta došli u povorci, zbog čega je od 11.20 do 11.35 sati kratkotrajno bio obustavljen promet na sjevernoj strani Trga maršala Tita. Prema zgradi Hrvatskoga narodnog kazališta desetak minuta poslije kretala se povorka prorektora i dekana predvođena rektorom.

Svečanost promocije započela je intoniranjem himne, nakon čega se novim doktorima znanosti i umjetnosti, njihovim obiteljima te ostalim uzvanicima i gostima obratio rektor. Nakon što su kandidati izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacili su kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje. Uslijedilo je uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti su završile intoniranjem akademske himne Gaudeamus igitur.

Uz rektora Bjeliša, prorektore, dekane i prodekane Sveučilišta u Zagrebu, svečanoj promociji doktora znanosti i umjetnosti nazočili su pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić, izaslanik uzoritog kardinala Josipa Bozanića mons. Nedjeljko Pintarić, bivši rektori Sveučilišta u Zagrebu te drugi uzvanici.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …