Promovirane prve dvije doktorice znanosti medicinskoga studija na engleskom jeziku

promocija_doktora_znanosti_010415 (1)

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu danas je održana svečanapromocija dviju doktorica znanosti koje su završile poslijediplomski doktorski studij medicine na engleskom jezikuBiomedicine and Health Sciences.

Venera Berisha-Muharremi i Qëndresë Daka prve su dvije doktorice znanosti koje su stekle najviše akademsko zvanje na poslijediplomskom doktorskom studiju na engleskom jeziku Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o novim doktoricama znanosti Sveučilišta u Zagrebu iz Republike Kosova.

Svečanost promocije započela je intoniranjem himne Republike Hrvatske, nakon čega se nazočnima u auli Rektorata obratio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Nakon što su kandidatkinje izgovorile tekst prisege i rektor ih proglasio doktoricama znanosti, promovirane kandidatkinje prebacile su kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušle u novo i više akademsko zvanje. Uslijedilo je uručivanje diploma te upisivanje promoviranih kandidatkinja u knjigu doktora. Svečanost je završila intoniranjem akademske himneGaudeamus igitur.

Svečanosti su nazočili prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miloš Judaš, dekan Medicinskoga fakulteta akademik Davor Miličić, prodekan za poslijediplomske studije Medicinskoga fakulteta prof. dr. sc. Drago Batinić i voditelj poslijediplomskog doktorskog studija medicine na engleskom jeziku Biomedicine and Health Sciencesprof. dr. sc. Zdravko Lacković.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …