Priopćenje nastavno na upite o Natječu za studentske stipendije

drzavniuredhrvataizvanrh

VJerojatno se očekivalo malo više od ovakvog priopćenja putem kojeg doznajemo kako su sankcionirani dužnosnici koji su prvotno odlučivali o dodjeli stipendija. Je li to samo jeftin pokušaj smirivanja studenata, procijenite sami:

Nakon provedenog Natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2012. /2013., Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dana 29. listopada 2013. godine donio je Odluku o dodjeli stipendija.

Postupajući po podnesenim prigovorima i po službenoj dužnosti, Povjerenstvo za postupak dodatne provjere provedbe navedenog natječaja izvršilo je nadzor postupka dodjele stipendija i uvid u svu dokumentaciju te utvrdilo postupovne razloge za poništenje navedene Odluke.

Nakon utvrđenih nepravilnosti, poštivajući zakonske procedure Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o poništenju Odluke o dodjeli stipendija kako sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno sredstva poreznih obveznika, ne bi bila nenamjenski i protuzakonito utrošena.

Povjerenstvo koje je prvotno odlučivalo o dodjeli stipendija je razriješeno te je protiv odgovornih pokrenut postupak u skladu sa Zakonom o državnim službenicima. 

Pozivamo sve studente koji redovito izvršavaju svoje studentske obveze da se jave na novi natječaj koji će biti raspisan 23.siječnja 2014. godine.

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …