Predstavljamo Spritz – budućnost čitanja!

spritz

Pretpostavljamo da mnogi od vas obožavaju čitati. Neki od vas koriste posebne metode za brže čitanje dok se ostali drže tradicionalnog red po red. Mnogi seminari o brzom čitanju su pomogli mladima, ali i starijima da usavrše svoju brzinu čitanja koristeći posebne tehnike.

No, sada će se pojaviti servis koji mogao promijeniti vaš način čitanja – i to ubrzati ga! RIječ je o servisu pod imenom Spritz koji vam daje mogućnost da u minuti pročitate i do 250 riječi, a nakon nekog vremena kada se uvježbate – i do 1000 riječi po minuti!

Ova tehnologija bazira se na ORP (Optimal Recognition Point) na način da sustav riječi svrstava jednu za drugom s fokusom na jedno slovo koje je istaknuto, u ovom slučaju, crvenom bojom, te time olakšava mogućnost praćenja teksta.

oo2oopm

Kada normalno čitate, vaše oči prate tekst od lijeva prema desno te time gubite 20 posto vremena procesirajući što čitate, dok se ostalih 80 posto troši na čitanje riječi prenose iz ove tvrtke. Razliku možemo vidjeti i na narednoj slici gdje je očito kako je čitljivost puno brža i lakša putem Spritza. Svoju brzinu čitanja možete prilagoditi kako smo i naveli prije u tekstu. Isprobajte na: http://www.spritzinc.com/the-science.

spritz_625x625

S ORP koji ima označeno slovo crvenom bojom i pozicioniranjem riječi lokacija ORP-a se ne mijenja, te tako Spritz omogućuje čitanje i procesiranje sadržaja bez da očima skačete sa slova na slovo. Primjer ispod. Ovaj uređaj će biti već integriran u novi Samsung Galaxy S5, a predviđa mu se i sjajna budućnost i još veća popularizacija.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …