Predsjednik Josipović održao predavanje na sveučilištu Yale

ivo-josipovic-078

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostovao je na  Yale-u, prestižnom američkom sveučilištu gdje je u Glazbenoj školi održao predavanje studentima o politici i glazbi.

Glazbom se političari mogu koristiti za širenje mira, ali i mržnje”, rekao je naš predsjednik Ivo Josipović američkim studentima te iz osobnog iskustva, kao političara i glazbenika, ukazao da kreativnost, vizija, komunikacija, ravnoteža između slobode i discipline spajaju te dvije djelatnosti, prenosi Hina.

Pripadam dvama svjetovima: glazbi i politici“, rekao je Josipović u predavanju na Yaleu, prenosi portal tog uglednog američkog sveučilišta.

Povezavši teoriju, povijest i osobno iskustvo, Josipović je rekao da glazba djeluje “kao zrcalo društva” i njome se političari mogu služiti za pomirbu s drugim narodima, kao i za jačanje nacionalnog identiteta. Kao negativan primjer korištenja glazbe, Josipović je podsjetio da su nacisti zlorabili glazbu njemačkog skladatelja Richarda Wagnera u širenju svoje razorne ideologije.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …