Pravnik aplicirao kod 40 poduzeća, odgovor dobio samo od jednog

crnogorski-rekorder-po-broju-prijava-za-posao

Sanel Feratović, pravnik iz Podgorice, postao je crnogorski rekorder po broju prijava za posao. On je za 45 dana poslao svoju biografiju i formular za posao na 40 adresa, ali je odgovor dobio od samo jednog poduzeća.

Sanelu je čudno zašto mu poduzeća kod kojih je aplicirao za posao nisu bar odgovorile da nije primljen, iako po Zakonu, dužnost poslodavca je da obavijesti sve prijavljene da li su primljeni i ako nisu, zašto nisu.

Sanel je diplomirani pravnik. Ima 27 godina. Zbog ekonomske krize koja je zahvatila Crnu Goru, Sanel je odlučio da što prije pokuša naći posao. Nije bio od onih koji biraju posao, jer mu je bilo bitno raditi. Kako kaže, svaki dan je kupovao novine i tražio oglase za posao. Menadžer prodaje, pomoćnik kuhara, komercijalista… samo su neki od poslova za koje se Sanel prijavio. Ali, kako kaže, odgovora nije bilo, a ni dan-danas ih nema.

Jedino povratno pismo stiglo mu je od kompanije koja se bavi distribucijom pića, ali s naznakom da nije ušao u uži izbor kandidata.
– Sve mi je ovo pomalo čudno, jer nisam imao ambiciju da se zaposlim u Vladi ili nekom ministarstvu, iako smatram da bi se i tamo dobro snašao. Želim da radim pošteno, kako bih prehranio porodicu. Ali nisam vjerovao da od 40 kompanija koje su raspisale oglas za prijem radnika, njih 39 mi nije ni odgovorilo, kaže Sanel za Oslobođenje.
No, ovaj čovjek ne gubi nadu.
– Što da se radi, idemo dalje. Možda sljedeći put bude bolje, pa makar i odgovor dobijem, kaže Sanel kojem kao pravniku po struci nije jasno kako to da kompanije aplikantima za posao često ni ne odgovore jesu li su primljeni.
Sanel je vjerojatno crnogorski rekorder kada su u pitanju poslate aplikacije za posao, ali da stvar bude još gora, vjerojatno je jedan od rijetkih ljudi kome čak 39 kompanija nije odgovorilo na zahtjev.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …