Pravni fakultet: Na kolegiju Građansko pravo srušili 112 od 122 studenta!

Ispit iz Građanskog prava 2 na zagrebackom Pravnom fakultetu na zadnjem je roku kod prof. dr. Igora Glihe i prof. dr. Tatjane Josipović položilo samo osam posto studenata. Još preciznije, od 122 studenta treće godine, prolaznu je ocjenu dobilo samo njih desetero. Studenti su bijesni i tvrde da je katedra namjerno sastavila eliminacijski test kako bi ih što više palo, pa traže poništenje ispita.

Dekan prava prof. Željko Potocnjak slaže se da je prolaznost nezadovoljavajuće niska. No, to nije, smatra on, razlog za poništenje ispita.
– I meni se na ispitu dogodi da prolaznost u rujnu bude vrlo mala, a da je u lipnju iznimno visoka – rekao je Potocnjak. Najavio je da će studenti za devet dana imati novi redovni rok, a do tada će katedra i uprava fakulteta evaluirati ispit. Studenti se, pak, žale na pitanja i vrijeme koje su imali za rješavanje ispita.

– U 45 minuta trebalo je riješiti 30 cisto eleminacijskih pitanja. Nije bilo dovoljno vremena ni da ih pažljivo procitamo. Ucio sam osam mjeseci i nisam prošao. Potpuno sam demotiviran – kaže jedan student. Njegovi su kolege na jednom studentskom forumu bili još oštriji.

“Ovo je cisto iživljavanje”, “od ispita ste napravili nuklearnu fiziku”, porucili su. Prof. dr. Tatjana Josipović danas nam je rekla da je upoznata s nezadovoljstvom studenata, no da je sa suprugom na službenom putu u Rimu, pa će izjavu o ispitu u ime katedre dati prof. dr. Igor Gliha.

– Za svako su pitanje imali minutu i pol. Inace je standard minuta po pitanju. Možda za sljedeći rok produljimo vrijeme ispita, no koncepciju ispita nećemo mijenjati jer bi znanja koja smo tražili morao imati svaki prosjecni pravnik – rekao nam je prof. Gliha.

www.jutarnji.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …