Potpisan sporazum o osnivanju dva nova studijska centra

U cetvrtak, 9. lipnja 2011. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa potpisan je sporazum o osnivanju dva nova studijska centra: Studijski centar za javnu upravu i javne financije (koji će djelovati u okviru Pravnog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu) i Studijski centar za izobrazbu trenera (koji će djelovati u sklopu Kineziološkog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu).

Sporazum su potpisali ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs, ministar upraveDavorin Mlakar, rektor Sveucilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, dekan Društvenog veleucilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Željko Potocnjak, te dekan Kineziološkog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Igor Jukić.Cilj osnivanja ovih studijskih centara je poboljšanje kvalitete i ucinkovitosti izvođenja trogodišnjih strucnih studija te dvogodišnjih specijalistickih strucnih studija Javne uprave i Izobrazbe trenera.

Sporazumom se Sveucilište u Zagrebu obvezalo provesti postupke vrednovanja za studijske programe sukladno Zakonu o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju.

S druge strane ministarstva su se obvezala osigurati financijska sredstva, personalne preduvjete te prakticnu nastavu za studijske programe, znanstveno-istraživacki i strucni rad. Također sporazumom se osigurava potpora znanstvenim projektima kojima će se poticati razvoj javne uprave, europeizacija hrvatskog poreznog sustava te izobrazba trenera, narocito kroz omogućavanje zapošljavanja znanstvenih novaka.

www.unizg.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …