Ponuda stipendija: Od CERN-a preko Hrvatske pa sve do Japana

standovi

Vrijeme je za osvježavanje dnevne ponude stipendija. Portal stipendije.info tako donosi neke od najzanimljivijih i najsvježijih u Republici Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Krenimo redom:

CERN OpenLab Student Summer Programme

Na CERN OpenLab ljetnom studentskom programu upoznat ćete se s najnovijim hardverima i softverima koji se koriste u fizici. Tijekom puna dva mjeseca imat ćete priliku pohađati niz predavanja vezanih za CERN OpenLab te ćete imati mogućnost posjetiti postrojenja CERN-a. Rok za prijavu je 28. veljače 2015. godine. Više informacija klikom na naslov iznad.

‘Vulcanus in Japan’ program studentske razmjene
Program razmjene za studente Europske Unije, “Vulcanus in Japan” omogućuje 30 studenata priliku jednogodišnjeg boravka u Japanu. Program uključuje intenzivni tečaj Japanskog jezika u trajanju četiri mjeseca prije stažiranja u japanskim kompanijama. Prijave se zaprimaju do 20.1.2015. godine. Više informacija klikom na naslov iznad.

UniCredit stipendije za ljetnu školu
4 stipendije u iznosu od 1.500 eura za pohađanje ljetne škole u trajanju od maksimalno tri tjedna u srpnju ili kolovozu 2015. godine na ekonomskim fakultetima u Barceloni (Barcelona Graduate School of Economics) i Londonu (London School of Economics). Rok za prijavu je 15.1.2015. Više informacija klikom na naslov iznad.

Google Anita Borg stipendije
Google Anita Borg stipendija iznosi 7.000 € za školsku 2015/16. i namijenjena je studenticama informatike ili srodnih disciplina.
Osim novčanog iznosa Google Anita Borg stipendija uključuje i profesionalni razvoj. Rok prijave je 2.2.2015. godine. Više informacija klikom na naslov iznad.

UniCredit stipendije za stručnu praksu
40 stipendija u iznosu od 2.100 eura za program tromjesečne međunarodne prakse u UniCreditu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rusiji i Srbiji u periodu od lipnja do rujna 2015. godine. Rok prijave je 16.1.2015. godine. Više informacija klikom na naslov iznad.

Central European University – Stipendije za diplomske i poslijediplomske programe
Central European University (CEU) je međunarodno priznato sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike. CEU se nalazi u samom srcu Europe, u Budimpešti, a svi studijski programi u potpunosti se odvijaju na engleskom jeziku.  Rok prijave je 1.2.2015. godine. Više informacija klikom na naslov iznad.

Stipendije Bjelovarsko-bilogorske županije
Pravo sudjelovanja u natječaju za dodjelu stipendije imaju redovni studenti, državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Rok prijave je 27.1.2015. godine. Više informacija klikom na naslov iznad.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …