Podignuto 17 optužnica zbog korupcije na osječkom Pravnom fakultetu

faks1

Nakon provedene istrage Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 17 hrvatskih državljana, među kojima su četvorica profesora osječkog Pravnog fakulteta, zbog sumnje u koruptivne radnje na toj visokoškolskoj ustanovi.

Hina navodi kako se u priopćenju za javnost spominje kako je optužnica podignuta zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, protuzakonitog posredovanja te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje.

Optužnicom se četvoricu profesora osječkog Pravnog fakulteta tereti da su tijekom 2012. godine u Osijeku u dogovoru s okrivljenim posrednicima u više navrata okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, a zauzvrat su primali novac, poklone i razne usluge.

Uskok je istragu zbog sumnji u korupciju na osječkom Pravnom fakultetu počeo početkom srpnja, a početkom travnja ove godine istraga je zbog sumnje u koruptivna kaznena djela počela i na osječkom Ekonomskom fakultetu.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …