Počinje Regionalna košarkaška liga: Hrvatsku predstavljaju Split i Rijeka

regionalnakosarkaskaliga

U ponedjeljak 3. ožujka odigrat će se prve povijesne utakmice u okviru Regionalne sveučilišne košarkaške lige. Prvi od tri predviđena turnira bit će održan u Novom Sadu, a Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati sveučilištarci iz Rijeke i Splita koji će se boriti protiv svojih kolega sa sveučilišta iz Crne Gore, Novog Sada, Beograda te Mostara!

Podsjećamo, u veljači je u Beogradu obilježen početak regionalne košarkaške lige prilikom čega su odigrane dvije revijalne utakmice.

Studentska: Zapad – Istok 95-86 i Utakmica Legendi Zapad – Istok 90-85

Ekipu Zapada vodili su Ranko Žeravica i Mirko Novosel, a Istok je vodio Stanislav Jerjomin.
Za Zapad su nastupili Aramis Naglić, Dino Rađa (MVP utakmice), Dragan Ivković, Svetislav Zorkić, Dragan Lukovski, Milenko Topić, Srećko Jarić, Radislav Ćurčić, Branko Vukićević i Dragan Milanović. Sa klupe su ih bodrili Dejan Tomašević, Predrag Danilović, Milan Gurović, Damir Šolman, Ratko Tvrdić, a Petar Skansi izveo je početno podbacivanje.

Za Istok su nastupili: Zahar Pašutin, Aleksandar Volkov, Ivan Filipov, Andrej Vedišev, Pavel Astahov, Sergej Panov, Andrej Peregudov, Heino Enden, Nikolaj Derjugin, Igor Kudelin, Andrej Spiridonov, Svetlana Abrosimova i Lipkovski.

Prvo kolo je zakazano  za 3./4. ožujka u novosadskoj dvorani ,,Spensa” prema ovom rasporedu:

3. ožujka:
11:00 Sveučilište Novi Sad – Sveučilište Mostar
13:00 Sveučilište Beograd – Sveučilište Podgorica

4. ožujka:
12:00 Sveučilište Beograd – Sveučilište Mostar
14:00 Sveučilište Novi Sad – Sveučilište Podgorica

Sveučilišta iz Rijeke i Splita će međusobno odigrati takozvano ”mini-kolo”.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …