Play & run for AIDS awareness

Hrvatska studentska asocijacija (HSA) neprofitna je i apolitična studentska udruga, osnovana na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1992. godine. Kroz akademsku godinu održava mnogobrojne projekte, predavanja, seminare te domjenke i zabave.

Svojim djelovanjem želimo pokazati osvještenost studenata o postojanju društvenih problema te podizanju svijesti istih. To nas je potaknulo prošle godine organizirati prvi amaterski turnit odbojke na pijesku koji se bavio problemom nasilja među mladima. Ove godine odlučili smo projekt proširiti te s Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska – CroMSIC organizirati sportski događaj podizanja osvještenosti o AIDS-u.

Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC već četvrtu godinu za redom organizira aktivnosti povodom Međunarodnog memorijala svijeća, dana sjećanja na preminule od posljedica AIDSa.

OPIS PROJEKTA

Ovogodišnje aktivnosti sastojale bi se od organizacije akcije PLAY&RUN FOR AIDS AWARENESS na Jarunu 18. i 19. svibnja 2012. U programu je predviđen turnir odbojke na pijesku koji će se održavati 18. i 19. svibnja a predviđena utrka zakazana je za 19. svibnja u terminu od 10h do 14h. Za vrijeme trajanja turnira dijelili bi se edukativni letci, prezervativi i majice na štandovima, te bi studenti medicine informirali zainteresirane gdje se može savjetovati i testirati na HIV. U spomen na sve preminule od posljedica AIDSa u Hrvatskoj zapalili bismo 186 svijeća.

play and run

Ovim projektom želimo potaknuti naše kolege i druge mlade ljude na rekreativno bavljenje sportom te da vode zdrav životni stil i kroz sam projekt želimo utjecati na svijest mladih o ozbiljnosti problema širenja AIDS-a.

Stoga Vas iskreno pozivamo da upotpunite ovaj važan događaj svojim dolaskom i na taj način naglasite važnost ovakih manifestacija za društvo u cjelosti. Vaša podrška projektu humanitarnog karaktera bila bi nam izuzetan motiv, te bi i dalje nastojali djelovati u tom smjeru.

Radujemo se Vašem dolasku.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …