Osam studenata u potrazi za najboljom kavom u Zagrebu

“WiFi, osiguran prostor za pušace, Lavazza kava, cijena: 9 kn, odlican kafić” – tako je ocijenjen jedan zagrebacki kafić na Facebook stranici Coffee Fevera, projekta koji je pokrenulo osam studenata Fakulteta politickih znanosti.


Kristina Ilić, Matea Ivancić, Andrea Barać, Suzana Erbežnik, Marko Hadjur, Marina Harapin, Ana-Marija Crnica i Nino Kuže odlucili su svaki dan posjetiti dva kafića te ocijeniti kavu koju tamo popiju, cijenu, ali i samu uslugu kafića te svoje dojmove zatim objaviti na Facebooku i Twitteru.

– Projekt je krenuo u sklopu kolegija, no sami smo odlucili o cemu će biti te na koje platforme ćemo ga plasirati – kaže Marko, jedan od pokretaca Coffee Fevera, te dodaje kako su se za kavu odlucili upravo zato što mnogi koji se prvi put nađu u Zagrebu, a cak i oni koji u njemu godinama žive, ne znaju gdje mogu popiti dobru kavu po povoljnoj cijeni, u kojim je kafićima dopušteno pušenje ili u kojima postoji bežicni internet.

Ova osmorka uskoro pokreće i blog koji će sadržavati razne zanimljivosti o kavi.

– Na društvenim mrežama vidjet će se ocjene kafića, a na blogu će se naći više pojedinosti o kavi. Moći će se procitati sve o njenoj povijesti te brojne zanimljivosti – objašnjavaju studenti koji su ovim projektom svakodnevnu aktivnost pretvorili u nešto korisno za druge. Najavljuju i obilazak brojnih lokacija kamerom te prikupljanje izjava iskusnih kavopija koje će zatim objaviti i na YouTubeu.

– Prošetat ćemo špicom i ostalim popularnim okupljalištima te doznati zašto ljudima odgovara to mjesto i kava koju upravo ispijaju – govori Marina te dodaje kako će projektom u kojem sudjeluju spojiti sve što su dosad naucili na fakultetu – nove medije, odnose s javnošću, televiziju i tisak. S vremenom ocekuju i suradnju svojih “sljedbenika” s društvenih mreža te se nadaju da će se projekt proširiti i na druge gradove.

Bez reklame

– U prvih 12 sati kako je pokrenuta Facebook-stranica, dobili smo cak 150 lajkova, a s nama je kontaktirao i jedan covjek koji je predložio da preporucimo njegov kafić – govore kavoljupci. Porucuju, međutim, da se njihove stranice neće pretvoriti u reklamni pano jer će svatko biti podvrgnut rigoroznom testiranju. U dva dana projekta osmorka je napravila “inspekciju” kave u pet zagrebackih lokala.


izvor i foto: vecernji.hr

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …