Online rezervacije – Kap u vodi SC-ovih problema

error

Online rezervacije se ove godine održavaju četvrti put od 2011. godine. Projekt koji je rezultat suradnje Studentskog odbora i Uprave doma trebao je smanjiti redove čekanja i olakšati studentima zauzimanje željenih soba. Mlađi studenti se ne mogu sjetiti redova koji su vladali pet ili više godina unazad kada su studenti po vrućinama u koloni od gotovo 100 metara čekali rezervaciju i useljenje. Na svu sreću, taj problem je riješen.

Ideja dobra, izvedba katastrofa

Kao što smo naveli – ideja se rodila godinu prije samog uvođenja. Tadašnji Studentski odbor Stjepan Radić je u suradnji s Upravom doma analizirao najveće probleme koji se pojavljuju pri rezervacijama i iznio prijedlog o online rezervacijama koji je prihvaćen u Studentskom centru. Prve godine se nije očekivao najsofisticiraniji sustav jer je sve bilo još u pilot verziji tako da su greške primljene mnogo lakše nego danas. Ipak već tada se osjetilo da Studentski centar nema potrebnu infrastrukturu. Sama aplikacija je dobro zamišljena, ali tehnički kapaciteti i server(i) nisu dovoljno jaki da bi mogli progutati toliko velik broj zahtjeva. Ni naredne godine nisu bile puno bolje. Problem se iznova ponavljao te nailazio na neshvaćanje novih generacija studenata koji su informatički sve obrazovaniji i ovisniji o novim tehnologijama.

Pri objavi rezultata za smještaj u studentske domove, koji su mnogima ključni zbog lošije financijske situacije, stranica Studentskog centra je odmah zakazala. Na sreću, rezultate su studenti uspjeli preuzeti na vrijeme te podijeliti ih s ostalim kolegama kojima pristup nije bio omogućen. S obzirom da se problem ponavlja, za iduću godinu – predlažemo Dropbox

Online rezervacije – kap u vodi SC-ovih problema

U Studentskom centru su i sam svjesni ovog problema, ali nisu pronašli način da ga ublaže. Škrtost informacijama do kojih dolazite nakon stotog poziva te neodgovoreni mailovi izazvali su velike frustracije kod studenata. Naša ekipa je osobno odgovorila na više od sto mailova na temelju vlastitog iskustva ili direktnih poziva prema Studentskom centru. Ako mi to možemo besplatno, onda bi to trebao moći i netko tko je plaćen za to. Nažalost, već je javna tajna da u Studentskom centru ima prevelik broj zaposlenih od kojih većina svoju plaću zarađuje neradom, što je potvrdila Nevenka Katalinić, poznata kao zviždačica iz SC-a.

I ove godine su se studenti morali snalaziti po raznim Facebook grupama, na našim stranicama te forumima da bi došli do informacija koje su im bitne.

Dok god studenti nemaju osnovni pristup informacijama, dok god Vlada Republike Hrvatske, kao glavno i odgovorno tijelo ne poduzme nešto konkretno i reorganizira Studentski centar kao modernu instituciju s mladim i ambicioznim ljudima – problem online rezervacija će ostati samo kap u vodi cjelokupnog kaosa koji vlada u Studentskom centru.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …