Održana treća Večer kulture: Hit večeri predstava ,,Romeo i Julija na hercegovački način”

11

Još jedna Večer kulture je iza nas! U organizaciji Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, Sava je ponovno imala priliku, po treći put, uživati u studentskim majstorijama u prostoru Kina Forum.

Umjetnost – to je riječ koja objedinjuje cijelu večer. Izložba fotografija Tee Pejić, poezija u originalnoj izvedbi Ivana Ožegovića i uz pratnju laganih nota na klaviru, tradicionalni linđo folklorne sekcije ZKHS-a te šlag na kraju – predstava Romeo i Julija na hercegovački način.

vecer_kulture-8

Šarmantni voditeljski duo nas je uveo u program koji je započeo s dvije kratke poezije Ivana Ožegovića – prva nešto ozbiljnija te druga nešto slobodnija i veselija koja je  nasmijala gotovo 400 ljudi u prepunoj dvorani Kina Forum.  Folklorna sekcija je otplesala popularni ples ‘linđo’ i na taj način zagrijala kazališne daske za hit večeri – Romeo i Julija na hercegovački način.

vecer_kulture-7

Tragikomedija u tri čina pod redateljskom palicom Drage Baraća i glumačke ekipe Cvitan Jukić, Ružica Jukić, Ivan Kraljević, Ivana Maslać, Darko Rebac i Danijela Zeljko oduševila je sve prisutne studente. O predstavi nećemo puno govoriti jer će je svi oni koji su je propustili u petak, imati priliku pogledati narednih dana (točan datum uskoro).

vecer_kulture-9

Večer kulture je uz Radićeve dane jedini kulturni respektabilni program koji je namijenjen za šire mase. Ovakve večeri mogu biti motiv za sve glumce i ljubitelje kulture da se povežu i formiraju jednu dramsku sekciju kako bi Sava u budućnosti mogla i češće uživati u ovakvim izvedbama. Puna dvorana je ponovno dokazala da su studenti i više nego željni takvog programa.

Foto: Iva Pezić, esava.info
www.esava.info

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …