Održana Smotra Sveučilišta u Zagrebu

smotra

U petak 14. studenoga 2014. u Francuskom paviljonu svečano je otvorena 19. Smotra Sveučilišta u Zagrebu.

Program svečanog otvaranja Smotre započeo je govorom prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić, nakon čega su se uzvanicima obratili potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić. Svečanost otvaranja završila je govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, koji je Smotru proglasio otvorenom.

U umjetničkom dijelu programa svečanog otvaranja sudjelovali su studenti umjetničkih akademija Sveučilišta u Zagrebu. Gudački komorni orkestar Muzičke akademije izveo je Koncert za dvije violine i gudače u a-molu, op. 3, br. 8  Antonija Vivaldija, a Puhački kvintet studenata Muzičke akademije ulomke iz opere Carmen Georgesa Bizeta.

Na svečanom otvaranju dvije studentice Akademije dramske umjetnosti izvele su insert iz ispitne produkcije Rekonstrukcije, a tijekom programa na zidovima Francuskog paviljona prikazivao se izbor najboljih studentskih animiranih filmova nastalih za vrijeme studija na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za animirani film i nove medije. Program svečanog otvaranja vodili su studenti Ema Starčić s Fakulteta političkih znanosti i Ivan Fedor s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

gradjevinasmotra

Uz prorektore, dekane, profesore i studente, svečanom otvaranju Smotre nazočili su brojni uzvanici i gosti.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove se godine održavala u petak i subotu 14. i 15. studenoga 2014. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25). Smotra je za posjetitelje oba dana bila otvorena od 9 do 19 sati, a ulaz na Smotru bio je besplatan.

FOTO: UNIZG

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …