Od beskućnika do vrhunskog studenta

joshua_10052013_screen625

JOSHUA WILLIAMS, ove će subote u društvu svojih kolega diplomirati na sveučilištu Bethune-Cookman u Daytona Beachu. Međutim, ono po čemu se ovaj 23-godišnji mladić razlikuje od svojih kolega njegova je priča o tome kako je postao jedan od najboljih studenata na svom fakultetu, piše index.

Naime, Joshua je prve tri godine studiranja bio beskućnik. Williams je odrastao u Miamiju gdje je svakodnevno bio okružen nasiljem i zločinima. Prije dvije godine, njegovog su 16-godišnjeg brata pronašli mrtvog, ali to nije zaustavilo mladića koji je unatoč svim poteškoćama, i zahvaljujući pomoći jednog profesora, uspio upisati fakultet.

Ipak, prvotna se sreća ubrzo pretvorila u novu brigu nakon što je doznao da će za svaki semestar morati izdvojiti 10 tisuća dolara (preko 50 tisuća kuna), koje nije imao.

Kako bi smanjio troškove, Joshua je lagao upravi da je uspio pronaći smještaj izvan kampusa te je na taj način uštedio na smještaju. Međutim, Joshua je prve dvije godine studiranja spavao u nezaključanim vozilima i na trosjedima svojih prijatelja, a budući da si nije mogao priuštiti knjige, sam je pravio opširne skripte.

“Bio sam neprestano zabrinut. Gdje ću spavati? Koliko dugo uopće mogu ovdje ostati? Kad će mi obitelj poslati novac?”, rekao je Joshua.

Tek je pred kraj studiranja otkrio da je beskućnik, a jedan mu je od savjetnika uspio srediti smještaj. Prošlog proljeća, Williams je proglašen “Mr. Bethune-Cookman University”, a ta mu je titula osigurala smještaj posljednje godine studiranja.

Valja spomenuti i kako je osnovao udrugu Keep of Light koja siromašnim studentima pomaže sa sredstvima potrebnim za nabavku literature.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …