Novost iz Slavonije: Sladoled od rakije!

1366617683_9b77935ecbe32f565f931dc921085705_615magazin

Od prije nekoliko dana belomanastirska je slastičarnica Galerija No1, točnije njezin vlasnik Ismet Alija, osmislila novi proizvod. Riječ je o sladoledu od viljamovke – rakije od istoimene vrste krušaka, koji je u trenu osvojio posjetitelje. One punoljetne, dakako.

‘Od kugle sladoleda sigurno se nitko ne može napiti. Čak ni od dvije’ – u polušali komentira Iso za Glas Slavonije, objašnjavajući kako za izradu četiri litre sladoleda koristi približno 4,5 decilitra viljamovke. Baza sladoleda je, kaže, kruška, koja u kombinaciji s rakijom viljamovkom daje izuzetan okus.

‘Nema ljepšeg osvježenja. Inače sam ljubitelj rakije, ali samo prije ručka. Čuo sam za ovaj sladoled, pa sam odlučio probati Isinu novotariju. Oduševljen sam’ – priča jedan od gostiju, naglašavajući kako mu se čini, nakon dvije-tri probe, da je ”vilja sladoled” najbolji uz standardnu vaniliju, koju je dosad kupovao u kombinaciji s jagodom. Iso na ovoj vrsti sladoleda ne misli stati.

A za Dane vina ovaj inovativni slastičar razmišlja o još jednom iznenađenju – sladoled od graševine.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …