Nokia snimila dokumentarni film o aplikaciji dvojice asistenata s FOI-a

Nakon što je aplikacija Remoter, koju su razvila dvojica asistenata s Fakulteta organizacije i informatike Sveucilišta u Zagrebu, Zlatko Stapić i Boris Tomaš, na Nokia Trgovini u studenome 2011. prešla brojku od milijun preuzimanja, Nokia je tome posvetila veliku pažnju i o autorima odlucila snimiti film. FOI je prva akademska ustanova u kojoj se razvila mobilna aplikacija koja ima preko milijun preuzimanja u 203 zemlje svijeta.

—————————–

Aplikacija Remoter izrađena je pocetkom 2011. i odmah je postala hit na Nokia Trgovini jer je u samo 20 dana od postavljanja preuzeta više od 75 tisuća puta. Remoter nudi mogućnost daljinskog upravljanja osobnim racunalom putem virtualne tipkovnice i sucelja osjetljivog na dodir, a može se koristiti za razlicite namjene, primjerice za upravljanje prezentacijama ili audio- i videosadržajima.

————————–


Iako su znali da je aplikacija korisna i kvalitetno izrađena, Zlatko Stapić i Boris Tomaš priznaju kako nisu ocekivali ovoliki uspjeh. Aplikacija je skinuta u više od 203 zemlje te su se cak na YouTubeu pojavile instrukcije kako je koristiti. Njihova vizija te strucna potpora Nokijina tima doveli su do ovog globalnog uspjeha. U budućnosti planiraju u projekt ukljuciti studente i ostale developere kojima će biti pružena prilika da funkcionalnosti koje razviju za Remoter ponude na Nokia Trgovini kao In-App kupovinu.


—————————–


izvor: unizg.hr 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …