NEXTBIKE: Registriraj se danas i vozi 30 dana besplatno!

Nextbike - Mario Valentic i Miss sporta Lucija Tadic 2014

U povodu svojeg prvog rođendana sustav javnih bicikala Nextbike svima koji se registriraju u srijedu, 14. svibnja, daruje 30 dana besplatne vožnje. Nextbike trenutačno ima 3.500 registriranih korisnika i 12 stanica s biciklima u Zagrebu. U idućih godinu dana mreža će se proširiti na 50 stanica u Zagrebu, a već u lipnju sustav se uvodi i u Zadru.

Sustav javnih bicikala Nextbike sve je popularniji oblik javnog gradskog prijevoza u hrvatskoj metropoli. Sustav trenutačno ima 3.500 registriranih korisnika. Oni su u prvoj godini postojanja sustava bicikle Nextbikea koristili 25.000 puta i prešli više od 42.000 kilometara što je jednako krugu oko ekvatora. Korištenjem takvog oblika prijevoza umjesto automobilskog smanjena je emisija ugljičnog dioksida za 15 tona.

„Izuzetno mi je drago što su Zagrepčani prepoznali prednosti sustava javnih bicikala. Taj ekonomski i ekološki održiv sustav mobilnosti pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, doprinosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu i općenito utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu. Prateći želje i potrebe korisnika proširili smo našu mrežu, pa se stanice Nextbikea prostiru po cijelom gradu – od Maksimira preko centra i Novog Zagreba do trgovačkog centra Point na Vrbanima“, kazao je Krešimir Dvorski, direktor tvrtke Sustav javnih bicikala, u povodu 1. rođendana Nextbikea.

U Zagrebu se trenutačno nalazi 12 stanica s biciklima, a u idućih će se godinu dana ta mreža proširiti na čak 50 stanica. Već u lipnju sustav javnih bicikala se uvodi u Zadru, a planira se pokretanje sustava i u Dubrovniku. Sve veću upotrebu bicikala za prometovanje gradom pozdravili su predstavnici udruga Moj bicikl i Sindikata biciklista.

Kako bi što veći broj Zagrepčana i njihovih gostiju upoznao prednosti sustava javnih bicikala, Nextbike će svima koji se putem internetske stranice www.nextbike.hr registriraju u srijedu, 14. svibnja, darovati 30 dana besplatne vožnje u vrijednosti 79 kuna. Registracija je moguća cijeli dan – od 0 do 24 sata. Postojeće korisnike Nextbike će nagraditi s dodatnih 30 minuta besplatne vožnje svaki dan od 16.5. do 15.6.2014.

Čestitke u povodu prvog rođendana Nextbikea njegovoj su ekipi uputili promotor zdravog načina života Mario Valentić, Miss sporta Lucia Tadić, manekenka Renata Marić i biciklist Mladen Gaćeša.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …