Neviđena utrka osmeraca između Cambridgea i Oxforda

Prije 100 godina su potonula oba osmerca, ali ove godine je bilo još dramaticnije na Sveucilišnoj utrci osmeraca između Cambridgea i Oxforda.


U tjednima uoci 158. utrke osmeraca, po posljednji put pod sponzorstvom tvrtke Xchanging, Oxford je pokazao zavidnu formu, svladavši i U23 izabranju njemacku vrstu. Cambridge pak, s druge strane, nije djelovao toliko impresivno te je u dvoboj s Oxfordom, unatoc prednosti od 7.9 kg po covjeku, ušao kao outsider.

Utrku je u subotu pratilo oko 150 000 gledatelja duž cijele rijeke. Ekipe su bile dosta izjednacene, sve do prvog incidenta na utrci kada je sudac Garett prekida utrku. Razlog? Plivac se pojavio na sred staze. Ovo je podsjećalo na ulijetavanja navijaca na nogometne terene i prvi je zabilježeni slucaj u dugogodišnjoj povijesti ove utrke. Nakon 20 minuta utrka se morala ponoviti.

Samo 35 sekundi nakon što je utrka ponovno zapocela, Oxford je od strane sudaca upozoravan da se približava osmercu Cambridgea te da se mora udaljiti kako ne bi došlo do kolizije. Oni to nisu ucinili te su se uskoro zapetljala vesla obje ekipe, a deblji kraj je izvukla ekipa Oxforda kojoj je clan posade Hanno Weinhausen pao u vodu. 

U tim okolnostima momcad Oxforda, koju više nije cinio osmerac, već sedmerac, nije imala šanse. Cambridge je slavio uvjerljivo s 4 i pol dužine prednosti.

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …