Ne, hvala: Mladi nakon završetka studija imali priliku raditi za 1.600 kuna mjesečno

Imali smo priliku cuti prijedlog ministra Mrsića prema kojem bi mladi nakon završetka studija imali priliku raditi za 1.600 kuna mjesecno i to godinu dana.


Njegov argument je da ima previše nezaposlenih visokoobrazovanih mladih, te bi im se na taj nacin pružila prilika da rade u struci i stjecu iskustvo. To bi bila odlicna ideja kada mladi tijekom svog studija ne bi imali nešt0 što se zove praksa i cime većina stjece iskustvo potrebno za rad u onom podrucju za koje su se školovali.

I sada se moramo zamisliti; obrazujemo se u prosjeku 17 godina, tada se od nas ocekuje da radimo za 1.600 kuna godinu dana, a nakon toga nam najvjerojatnije slijedi ponovno cekanje na burzi. Također nam nitko ne može zagarantirati da ćemo zaista raditi u struci s obzirom da svi znamo kako danas stvari idu i vrlo vjerojatno ćemo završiti kuhajući kave, slažući papire i obavljati poslove koji nemaju veze s našom strukom.

Nakon te vijesti, izašao je i jedan clanak s lijepom racunicom koja bi riješila mnoge probleme: kada bi se saborski zastupnici, ministri, njihovi zamjenici i ini “savjetnici” Vlade, njih 264, odreklo plaće na godinu dana, i volontirali dok se ne nauce poslu u kojem su novi, moglo bi se zaposliti 40 tisuća ljudi. Ali, oni se svog kruha ne odricu, nego bismo mi mladi to trebali uciniti. Vjerojatno nam ništa drugo ni ne preostaje, no hvala vam što se tako lijepo brinete o nama, ministre.


izvor: sajt.hr

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …