Natječaj Europske komisije u pisanju eseja o iskustvu mladih u EU

esejeu

Europska komisija raspisala je natječaj za mlade od 18 do 25 godina u pisanju eseja na temu iskustva mladih u Europskoj uniji. U eseju treba odgovoriti na jedno ili oba pitanja:

  1. Kakva su vaša iskustva u proširenoj Europskoj uniji?
  2. Kako se proširena Europska unija može suočiti s izazovima u budućnosti?

Esej može imati najviše tisuću (1.000) riječi. Unosi se u internetski obrazac za prijavu. Rok za dostavu eseja je 27. veljače 2015. Cilj ovoga natječaja je motivirati mlade ljude na promišljanje o zajedničkim europskim vrijednostima i ulozi EU-a u globaliziranom svijetu.

Nacionalna prosudbena komisija radove će ocjenjivati na temelju kriterija originalnosti, interesa za čitatelja, strukture i kvalitete argumenata, stila pisanja, te posebno važnosti argumenata kojima se odgovara na teme iz postavljenih pitanja.

Iz svake države članice EU-a bit će odabran jedan pobjednik koji će osvojiti trodnevni studijski boravak u Bruxellesu i objavu eseja na mrežnim stranicama Europske komisije.

Dodatne informacije potražite na web-stranici Glavne uprave za proširenjeEuropske komisije na kojoj možete saznati više o pravilima, uvjetima pristupa i kriterijima ocjenjivanja, pripremljenom paketu te načinu prijave.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …