Najava 7. sajma stipendija

Sedmi po redu Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude održat će se u srijedu, 19. listopada 2011. od 10-18h u Nacionalnoj i sveucilišnoj knjižnici u Zagrebu. Novina ovogodišnjeg Sajma bit će predstavljanje niza studijskih i obrazovnih programa te usluga koje mogu dodatno osnažiti profil kandidata i kvalitetu njihove prijave na programe stipendiranja i studijske programe.

Na ovaj nacin, Sajam postaje mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći informacije o stipendijama, ali i uslugama kljucnima za uspješnu prijavu na obrazovne programe i programe stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na Sajmu tradicionalno izlažu institucije koje nude stipendije i razne oblike financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu, a ove godine će na njemu sudjelovati i institucije koje će predstaviti svoje studijske i obrazovne programe, tecajeve stranih jezika, usluge prijevoda prijavne dokumentacije te institucije koje u svojoj ponudi imaju obrazovne programe i usluge.

Svoje programe stipendiranja i prateću obrazovnu ponudu predstavit će hrvatska i inozemna visoka ucilišta, ržavne institucije, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i neprofitne organizacije. Sajam je namijenjen svim zainteresiranima za stipendije i druge oblike financijske potpore, a posebno srednjoškolcima koji se pripremaju za studij, studentima svih razina studija te mladim profesionalcima zainteresiranim za ostvarivanje obrazovnih ciljeva u Hrvatskoj i inozemstvu.
 

Prijatelj Sajma – INA d.d.

Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude ove će godine po prvi puta podržati INA d.d. kao Prijatelj Sajma, koja će svojim sudjelovanjem promicati važnost ulaganja u obrazovanje i obrazovne projekte te također predstaviti vlastite programe stipendiranja studenata i studentskih projekata.

INA će na Sajmu promovirati:
program stipendiranja za poslijediplomski program specijalizacije iz optimizacije lanca opskrbe u naftnoj industriji (unutar PIMS Akademije)
program zapošljavanja visokoobrazovnih pripravnika Growww
međunarodno on-line natjecanje za studente Freshhh
projekt NajMentor/ica
Na Sajmu će također biti predstavljen projekt „Top stipendija za top studente“, ciji je INA dugogodišnji partner.
 

Zemlje partneri

Među najznacajnijim novinama ovogodišnjeg Sajma će biti predstavljanje Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske kao prve Zemlje partnera Sajma.
Obrazovni sustav Ujedinjene Kraljevine poznat je po svojoj izvrsnosti diljem svijeta; posebno se istice po razvoju i izvozu opreme i materijala koji se koriste u obrazovanju, tehnologiji i softveru koja se razvija za potrebe obrazovnog sustava, korporativnom obrazovanju te visokom obrazovanju. Obrazovni sustav Ujedninjene Kraljevine je pritom snažno povezan sa svim ostalim dijelovima britanskog društva, pri cemu posebno mjesto ima gospodarstvo.
Stoga će posjetitelji ovogodišnjeg Sajma imati prilike razgovarati s predstavnicima britanskih obrazovnih institucija koje ce se predstaviti na Sajmu, predstavnicima Britanskog veleposlanstva, ukljucujuci trgovinski odjel (UK Trade and Investment) te i British Council-a u Zagrebu. Ujedno imati će prilike saznati o potencijalnim mogućnostima za obrazovanje u Britaniji kroz predstavljanje stipendija Britanske vlade: Chevening stipendija.
 

Popis izlagaca prijavljenih do 14.09.2011.

Agencija za mobilnost i programe EU
American Univerisity Washington D.C., School of International Service, SAD
Americko veleposlanstvo u Zagrebu
British Council
Central European University, Mađarska
Contact Singapore, Singapur
DAAD – Njemacka akademska služba za razmjenu
Erste & Steiermärkische Bank d.d.
Francusko veleposlanstvo u RH
Goethe-Institut Zagreb
INA – Industrija nafte d.d.
Institut za razvoj obrazovanja
Kanadsko veleposlanstvo u RH
LIDL d.d.
Međunarodna diplomska škola za poslovno upravljanje Zagreb
Međunarodni fakultet za društvene i poslovne studije, Slovenija
MIB School of Management, Italija
Ministarstvo obrane RH
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH
NCL Media Grupa / Top stipendija za Top studente
Njemacko veleposlanstvo u Zagrebu
Njemacko-hrvatska industrijska i trgovinska komora i Odbor njemackog gospodarstva za zemlje srednje, istocne i jugoistocne Europe
Rochus and Beatrice Mummert Foundation (Robert Bosch Stiftung GmbH), Njemacka
Sveucilište u Rijeci
Sveucilište u Zagrebu
Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva u RH
Veleucilište VERN’
Visoka škola AGORA
Visoka škola za primijenjeno racunarstvo
VSITE-Visoka škola za informacijske tehnologije
Zagrebacka škola ekonomije i managementa
Zaklada Adris


izvor: www.stipendije.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …