Ministar Jovanović: Nijedan student ne ostaje bez zdravstvene zaštite

Vlada_RH_1280x1024

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović odbacio je prozivke Hrvatskog studentskog zbora (HSZ) da bi 8.000 studenata nakon 1. studenoga moglo ostati bez zdravstvenog osiguranja, poručivši kako nitko neće ostati bez zdravstvene zaštite te da je nepotrebno “dizati halabuku oko toga”.

“Taj problem već je riješen i to je samo halabuka koja je nepotrebna i koja diže tenzije među studentima”, izjavio je Jovanović novinarima u splitskom HNK, prenosi vecernji.hr.

Naglasio je kako je njegovo ministarstvo, odmah kada je čulo za izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, uputilo prijedlog Ministarstvu zdravlja da svi studenti od trenutka kada upišu svoj studij imaju osam godina besplatno zdravstveno osiguranje. Pojasnio je kako to znači da će, primjerice, oni koji upišu fakultet u 25. godini života “bez problema imati osiguranje do 33. godine”.

Jovanović je ustvrdio kako je Ministarstvo zdravlja prihvatilo prijedlog njegova ministarstva. U tom smislu čekuje da će Vlada na sjednici u četvrtak prihvatiti taj zakon, te da će ga Sabor izglasati po hitnoj proceduri i “niti jedan student neće ostati bez zdravstvene zaštite, jer je zdravlje svima na prvom mjestu, pa naravno i studentima”.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …