Mersad Gušić više ne prodaje diplomu fakultet

Poštovani mediji,

Institut za razvoj mladih KULT prati sva društvena događanja koja se ticu mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Tako smo se susreli i s tekstom o mladome Mersadu Gušiću, koji prodaje fakultetsku diplomu u oglasima jer smatra da mu ništa ne vrijedi.

Ovaj primjer mladog covjeka s diplomom samo je jedan od mnogih nezaposlenih mladih, bilo sa srednjoškolskom ili visokoškolskom diplomom. Cijenimo hrabrost Mersada Gušića da na ovaj nacin skrene pažnju na probleme mladih u BiH, te smo mu stoga odlucili izići u susret s ponudom za posao. Iako Mersad nema radno ni volontersko iskustvo, te nema, kako on kaže, „štelu“ u našoj organizaciji, KULT mu je u svome timu osigurao plaćeni probni angažman u njegovoj struci.

Mi smo spremni Mersada zadržati u svom timu ako pokaže znanje u svojoj struci (npr. na sociološkim istraživanjima), a pružit ćemo mu dodatna znanja i vještine o timskom radu, društvenom aktivizmu, javnom zagovaranju i drugim temama o kojima se nedovoljno govori u formalnom obrazovanju. Mersada ćemo također angažirati i u procesu donošenja zakona o volontiranju FBiH, koji je trenutno usvojen u Nacrtu i za koji se spremaju javne rasprave u svim kantonima.

Mersad je na svome radnome mjestu već od danas, 23. aprila 2012. g.

U nadi da ćemo ovim nastaviti pricu o mladima i problemu nezaposlenosti, ali i mogućim rješenjima,

srdacan pozdrav


Muamer Logo,
saradnik za odnose s javnošću

Institut za razvoj mladih KULT
Banjska. ul. 2
BiH-71210 Ilidza

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …