Martina Petrović najbolja mlada poljoprivrednica u Hrvatskoj

1ba6f013b03d3119f460bad3db0fbe5d_XL

Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu predstavljena je pobjednica natječaja „Postanite najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj“. Nakon pregleda više od 200 prijava, 41 prijava je ušla u uži izbor, a stručno povjerenstvo u sastavu doc.dr.sc. Mario Njavro, doc.dr.sc. Snježana Tolić , prof. dr.sc. Ivo Grgić, Jan Marinac, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednika Hrvatske i Dubravka Šuica, ambasadorica mladih poljoprivrednika u Hrvatskoj jednoglasno su odlučili da je su Martina Petrović, koja se bavi uzgojem crne slavonske svinje – fajferice iz Vukojevaca, kraj Našica, najbolja mlada poljoprivrednica u Hrvatskoj.

„Hrvatskoj je iz omotnice EU predviđeno 3 milijarde eura milijarde, a subvencijama moramo ubrzati proces prijenosa vlasništva poljoprivrednih gospodarstava na mlade danas, jer u suprotnom poljoprivreda u Hrvatskoj sutra neće postojati. Martina je primjer koji trebaju slijediti i ostali mladi, jer poljoprivreda je danas, kada je otvoreno tržište, unosan biznis u EU,“ naglasila je Dubravka Šuica.

Martina će se natjecati za naslov najboljeg mladog poljoprivrednika EU s još 18 predstavnika zemalja članica Europske unije, dok će još 9 poljoprivrednika iz Hrvatske koji su sudjelovali na natječaju Dubravke Šuice biti nagrađeni putovanjem na 2. europski kongres mladih poljoprivrednika koji će se održati u Europskom parlamentu u Bruxellesu 29. siječnja 2014., na kojemu će sudjelovati uz više od 350 mladih poljoprivrednika iz EU-a i povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Dacian Cioloș te predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul.

“Zahvaljujem se stručnom žiriju i gospođi Dubravki Šuici koja se zapravo zauzela za nas mlade i organizirala, provela ovaj natječaj, zahvaljujem se i stručnom žiriju što mi je u jednu ruku dao i veliku odgovornost, jer predstavljam sve mlade poljoprivrednike RH i to ni više ni manje u EU parlamentu, zahvaljujem i profesorici Tolić koja nas mlade okuplja i motivira kako bismo što bolje razvili svoj kraj, a ne napuštali svoju zemlju i kraj gdje smo rođeni,” poručila je Martina Petrović, najbolja mlada poljoprivrednica Hrvatske. Nagrada od 10.000 eura predviđena je za najboljeg mladog poljoprivrednika EU, a iznos od 7.500 eura je predviđen za najodrživiji projekt kao i za najinovativnijeg mladog poljoprivrednika iz EU.

Foto

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …