Loši gubitnici? Prekinuta konstituirajuća sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Konstituirajuća sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveucilišta u Zagrebu, koja je danas trebala biti održana u Rektoratu Sveucilišta s pocetkom u 11 sati, nasilno je prekinuta nakon nekoliko minuta, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveucilišta u Zagrebu. 
U trenutku kada su predstavnici medija zajedno s grupom studenata koji se nisu najavili niti predstavili upali u svecanu aulu, v.d. predsjednika Studentskog zbora Ivan Bota donio je odluku o polusatnom prekidu sjednice te clanove Skupštine zamolio da napuste aulu.

“Tijekom polusatnog prekida, jedan od predstavnika grupe studenata koji su upali u aulu preko megafona je citao proglas, dok su pojedini studenti bacali svoje letke i pokušavali ih zalijepiti na portrete bivših rektora Sveucilišta u Zagrebu te ostavili dvoranu u potpunom neredu. Događaje u auli pratili su predstavnici medija koji za to nisu tražili dozvolu nadležne službe Rektorata”, navodi se u priopćenju. 
Kako se konstituirajuća sjednica nije mogla nastaviti, njeno je održavanje odgođeno.

Vršitelj dužnosti predsjednika Studentskog zbora Ivan Bota komentirao je događaj za esava.info
,,Rijec je uglavnom o studentima plenumašima sa FF-a i njihovim predstavnicima koji su bili kandidati na proteklim studentskim izborima, a nisu dobili povjerenje studenata i sad na razne nacine pokucavaju poništiti izbore kako bi ponovno okušali sreću, a sve s krajnjim ciljem ukidanja studentskog predstavljanja putem Studentskog zbora i uvođenja anarhistickog sustava odnosno odlucivanja i predstavljanja tzv. “direktnodemokratskim” putem. Čitateljima portala ostavljam da sami prosude o mogućnosti provedbe takvih ideja, a o rezultatima tih nastojanja ne želim ni pomišljati. Zanimljivo je kako je ovo skupina studenata koja nikad s nicim nije zadovoljna, a nikad ne žele sudjelovati u raznim radnim skupinama i povjerenstvima samo kako bi se poslije mogli žaliti na rezultate istih. Kao trenutni obnašatelj dužnosti predsjednika Studentskog zbora sazvat ću ponovno konstituirajuću sjednicu s nadom da će se ona ovaj put održati u akademskom duhu i uvažavanju mišljenja i prava drugih.”

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …