Ljeto stiže, a ja nikad zgodniji/a

Prve zrake sunca i toplije vrijeme tjeraju van sve sezonske rekreativce da bruse novu formu za vruće ljetne dane. Tko ne želi biti zgodan na plaži ili bazenu? Većina vas sigurno to želi, neki više, drugi manje, a treće baš i boli briga. Za one koji drže do forme i izgleda imamo nekoliko preporuka kako najbolje iskoristiti sve obližnje sportske objekte koji se nalaze u neposrednoj blizi.

TRČANJE

Trcanje je vjerojatno najcešća aktivnost svih rekreativaca, iako možda i ne najdraža. Trcanje uz nasip pri zalasku sunca prakticira velik broj naših stanara. Osim trcanja, preporucljivo je uz to uraditi i koju vježbicu (trbušnjaci, sklekovi, zgibovi). Najbolja lokacija za to jest Jarun, odnosno njegov sami pocetak do kojeg možete doći preko nasipa. Za one koji pak to ne znaju, slika im to pobliže objašnjava. Sprave za zgibove, trbušne, leđne i slicno zasigurno mogu biti od velike koristi.

jarun

ROLANJE

Curama je vjerojatno mnogo interesantnija varijanta rekreacije rolanje. Jarun je naravno idealno mjesto za to zbog svoje podloge, a i možete usput negdje na kavu sjesti 🙂 Ako nemate svoje role, možete ih iznajmiti na Jarunu i to po cjenama za sat vremena 25 kuna, dva sata 40 kuna, 3 sata 60 kuna te cijeli dan 100 kuna.

PLIVANJE

Plivanje je jedan od najzdravijih sportova iako se samo mali broj ljudi aktivno bavi njime. Vjerojatno je razlog i cijena. Na bazenima ”Mladost” plivanje se u jutarnjem terminu od 09:00 do 14:00 plaća 15 kuna, a u terminu od 15:00 do 20:00 cijena je 20 kuna. Zbog velikih gužvi, preporucljivi termini su 12:00 te 15:00.

Okupljanje studenata na igralištima Mladosti jako je popularno. Nogomet, košarka te odbojka (cure ako niste znale – i to ima) odlican su nacin druženja među studentima.

Ukoliko vam se baš i neda nigdje ići i niste voljni plaćati za svoje zdravlje i formu, uvijek postoji mogućnost vježbanja u sobi. Deku na parket i pumpanje trbušnih ili pak zgibovi iznad ulaznih vrata također predstavljaju prihvatljiva rješenja. Nadamo se da smo vam ukratko predstavili neke opcije treniranja u blizini doma za koje možda niste znali ili niste bili dovoljno upućeni. Ljeto stiže. Trenirajte, trcite, plivajte. Ne morate zbog izgleda, ali mislite na svoje zdravlje dok nije kasno! 

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …