Ljetna škola: Zadar Freedom Forum 2013

cok_skola_2012

Centar za obnovu kulture (COK) poziva Vas da se prijavite na Zadar Freedom Forum 2013!

COK nastavlja projekt Ljetne škole u suradnji s domaćim i inozemnim predavačima. Ovogodišnja Ljetna škola Zadar Freedom Forum na temu „Moderni konzervativizam i ljudska prava” i ove će se godine održati u Zadru.

Forum je namijenjen studentima i mladim profesionalcima koji žele naučiti implementirati osnove aktivnog življenja u demokraciji. Upravo je obrazovanje prioritet na putu prema modernoj, demokratskoj, europskoj državi kakvom želimo biti, a baš na tom planu COK želi dati svoj doprinos.

Cilj foruma jest u prvom redu obrazovati mlađe članove zajednice. Eminentni međunarodni predavači pre­nijet će im znanje ukazu­jući na neke povijesne i političke činjenice, uključit će ih u raspravu, tj. potaknuti na aktivnost i sudjelovanje u životu zajednice te im omogućiti da se izraze i vježbaju umijeće komunikacije. Uz navedene mate­rijalne i funkcionalne ciljeve, treći cilj jest i onaj odgojni, odnosno rad na usvajanju pozitivnih ljudskih osobina.

Predavači ove godine su Stjepo Bartulica, H.E. Tibor Navracsics, Luka Mišetić, Vice John Batarelo, Roger Kiska i Sophia Kuby.
> Opširnije o predavačima

Izjave dosadašnjih polaznika:

Karlo Resler: Ljetnu školu bih preporučio svakome najviše zbog izvrsnih mladih ljudi koje sam tamo upoznao i svakodnevnih zanimljivih razgovora o društvu i ulozi države. Bilo je iznimno korisno i zanimljivo!“

Karla Rančić: „Najviše su me oduševili vrhunski predavači svjetskoga ugleda koji su nas predano poticali na razmišljanje i diskusiju te širok spektar zanimljivih tema o kojima smo raspravljali. Ova škola je nešto sasvim novo i jako potrebno Hrvatskoj!“

Uvjeti prijave

Polaznici Ljetne škole bit će skupina do 150 polaznika. Pravo prijave imaju državljani Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine između 20 i 35 godina starosti, uz uvjet dobroga poznavanja engleskoga jezika.

Kriteriji za odabir izvrsni su školski/akademski/poslovni uspjeh i interes za politički, javni, akademski angažman. Uz popunjenu on-line prijavnicu potrebno je priložiti i kratki životopis.

Budući da škola nudi program obrazovanja za buduće lidere, polaznici škole trebali bi biti osobe koje žele produbiti svoja znanja i razmijeniti iskustva o društveno-političkim procesima.

Predavanja Ljetne škole održavat će se u prostorijama Sveučilišta u Zadru.

Rok za prijavu: petak, 10. 7. 2013.
Kotizacija – studenti 200 kn, zaposleni 750 kn. Kotizacija ne pokriva troškove prijevoza, hrane niti smještaja.

Način uplate

a) gotovinski – u Grahorovoj 4, radnim danom 9 – 17h ili u Zadru na Ljetnoj školi
b) bezgotovinski – uplatom na žiro račun COK-a: 2340009-1110378138
(potvrdu o uplati možete skeniranu poslati na office@cok.hr)

*COK kao neprofitna udruga izvan sustava PDV-a, ne može izdavati R1 račune

Informacije o mogućem (neobaveznom) povoljnom smještaju u Zadru, a koje COK trenutno dogovara, bit će naknadno navedene.

Kako biste se prijavili za sudjelovanje u Ljetnoj školi nužno je ispuniti prijavnicu na engleskom jeziku, kao i poslati svoj kratki životopis na office@cok.hr .

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …