Kontrolori ZET-a u ožujku ispisali 700 tisuća kn kazni švercerima 3500 kazni ispisalo je gotovo 140 ZET-

Novi, skuplji cjenik ZET-ovih karata, koji se poceo primjenjivati pocetkom ožujka, napunio je, kako se cini, i iznad ocekivanja blagajnu tog najvećeg gradskog gubitaša. Posebice kada cak cetvrtina prihoda ZET-a dolazi od prodaje karata.

Od pocetka primjene novih cijena zabilježen je, prema prvim racunicama ZET-a, za trideset posto rast prihoda, a razlog za zadovoljno trljanje ruku dao je i ucinak “žešćih” kontrola putnika. Uzme li se u obzir kako gotovo 45 posto građana ne kupuje kartu u tramvajima i autobusima, ne zacuđuje podatak da je na mjesecnoj razini broj ispisanih kazni skocio s 2900 u veljaci na 3500 u ožujku u ukupnom iznosu od 700 tisuća kuna. No ujedno iz ZET-a pojašnjavaju kako je do sada naplaćena polovica karata.

– Građani su postali svjesniji nužnosti kupovanja putne karte, odnosno cinjenice kako se usluga prijevoza mora plaćati kao i svaka druga. Mogu potvrditi porast naših prihoda za oko 30 posto, no još uvijek je rijec o previše kratkom obracunskom razdoblju da bismo mogli iznositi detaljnije analize ucinka na naše poslovanje – pojasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić isticući kako nije cilj kažnjavati i sankcionirati putnike nego ih naviknuti da kupuju karte.

Ocekuju rast prihoda

Najmanje su se prodavale karte u vozilima, što je ocekivano s obzirom na to da su najskuplje, dok je najviše rasla prodaja e-vrijednosnih karata i to za 28 posto u odnosu na veljacu. Ukupno gledajući u ZET-u su prodali 26,9 posto više karata nego u veljaci, no o konkretnim brojkama, upozorava glasnogovornik Jurić, još je rano govoriti.

Planirana zarada od 100 do 150 milijuna kuna od povećanja cijena karata ZET-a svakako se s radošću išcekuje u Holdingu, no nema jamstva da će se punjenje blagajne predviđenim tempom i obistiniti, procijenio je i Ivo Čović, predsjednik Zagrebackog holdinga.


izvor: vecernji.hr

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …