KaOS u Zagrebu

KaOS Zagreb vizual091013

Obavještavamo Vas da će se ovoga vikenda, u petak i subotu (11. i 12. listopada 2013.) u kultnom prostoru zagrebačkog SKUC-a (Studentski dom “Stjepan Radić” – Sava), pod nazivom “KaOS u Zagrebu”, održati dvodnevni scenski program kojim će se predstaviti Umjetnička akademija u Osijeku – Odsjek za kazališnu umjetnost.

Riječ je o prvom predstavljanju jednoga od tri odsjeka UAOS u glavnom gradu Hrvatske u devet godina postojanja Akademije, a predviđeno je da se u idućih godinu dana u još dva ciklusa prezentira i djelatnost ostala dva segmenta – Odsjeka za glazbenu umjetnost i Odsjeka za likovnu umjetnost. Umjetnička akademija u Osijeku već je prepoznata u cijeloj regiji i na njoj se školuju studenti iz cijele Hrvatske pa je cilj u Zagrebu, gdje živi i studira najveći broj studenata, neposredno prikazati kvalitetne i raznovrsne programe koje su stvorili sami studenti UAOS sa svojim nastavnicima i mentorima. Stoga je kao termin izabran upravo početak nove akademske godine, a kao lokacija prostor koji se nalazi u sklopu Studentskog doma “Stjepan Radić”. Suorganizatori ovoga projekta su Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu i SKUC Zagreb, koji žele što više oživjeti nekada vrlo aktivan SKUC, a “KaOS u Zagrebu” pokazao se kao jedan od izvrsnih načina. Suradnik na projektu je PR Agencija Drukčije iz Zagreba.

U zanimljivom i atraktivnom dvodnevnom programu bit će organizirano ukupno osam izabranih izvedbi kojima će se prezentirati stvaralaštvo i mladenačka energija različitih generacija studenata glume i lutkarstva unatrag nekoliko godina. Uz tri raznolike predstave – Heroine, ZOO Story i Pekel na Zemli, bit će odigrana i dva uspješna ispita iz kolegija Govor – Monolozi iz Krleže i Kako vrijeme prolazi te plesna solo etida Duh plesa nema boje. Uz to, bit će prikazan promotivni film o Akademiji, “UAOS 2013.” te održana tribina “Umjetnik na tržištu”, čiji je moderator Igor Gajin, a sudjelovat će četvero zanimljivih gostiju – Vladimir Stojsavljević (pomoćnik ministrice kulture), Goran Grgić, Livija Kroflin i Sanja Nikčević.

U osmišljavanju programa i organizaciji, uz same nastavnike i studente, sudjelovali su dekanica UAOS Helena Sablić Tomić, zatim Robert Raponja, prodekan za međunarodnu i međuakademijsku suradnju i Maja Đurinović, voditeljica Odsjeka za kazališnu umjetnost, a koordinatori su Barbara Balen Domazetović, voditeljica Odsjeka za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju te vanjski suradnik Tomislav Levak. Voditelji programa su studenti Petra Šarac i Dominik Karakašić, a ulaz na sve programe je slobodan.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …