Kako studenti izvan mjesta prebivališta mogu glasovati na referendumu?

naslovnareferendum

U nedjelju, 1.12.2013. godine održat će se referendum na kojem će Hrvati i Hrvatice definirati brak. Kako većina studenata u Gradu Zagrebu nema prebivalište u Zagrebu ili uopće u Republici Hrvatskoj, postoje mnogi upiti kako se oni mogu prijaviti da bi dali svoj glas. Donosimo osnovne upute za izlazak na referendum:

Da biste  mogli izaći na referendum, prvo morate imati pravo glasati.  Pravo glasovanja imaju svi oni koji su upisani u REGISTAR  BIRAČA koji možete provjeriti ovdje.

U Hrvatskoj  – svi koji glasuju izvan mjesta gdje su prijavljeni , npr. studenti koji studiraju u Zagrebu, moraju dostaviti ispunjeni obrazac nadležnom uredu državne uprave e-mailom, poštom, faksom ili osobno. Potrebno je priložiti fotokopiju ili sken identifikacijske isprave. Nadležne urede državne uprave možete provjeriti ovdje (za one koji nemaju prebivalište u RH, kliknite samo na kvadratić pored Osobe bez prebivališta u RH bez ikakvog ispunjavanja prije i dobit ćete adresu Trg Stjepana Radića 1, odmah do KD Lisinski).

REGISTRIRAJTE SE DO 20.11.2013. da biste mogli izaći na REFERENDUM O BRAKU 1.12.2013.

Sve obrasce potrebne za registraciju i prijavu možete preuzeti ovdje.

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …