,,Kad uđe čovjek u ZET-ovoj jakni, pola ljudi izađe iz tramvaja!”

0381007.48

Jutros je na Soundset Plavom gostovao glasogovornik ZET-a, Tomislav Jurić koji je govorio o uvijek aktualnim problemima švercanja i nenaplate karata. Priznao je da se i sam prije švercao te da takve ilegalne radnje predstavljaju veliki problem za ZET-ov budžet: ”Mi smo od 1. listopada spustili cijene karata i uspjeli smo postići dobar, ali ne dovoljno dobar efekt. Promijenili smo omjer putnika bez karte.  Nekada se švercalo 60 posto putnika, a 40 posto ih je imalo kartu. Sad je to obrnuto”.

– Činjenica je da kad uđe čovjek u ZET-ovoj jakni pa makar to bio i vozač koji ide na posao, izgubimo 50 posto putnika, a ostanu samo hrabri – kaže on. Pojasnio je i kako je naplata kazne za šveracnje sada prebačena na komunalne redare što se njima u ZET-u načelno manje sviđa, a potvrdio je da se radi na razvoju sustava kojim bi se izmijenila naplata karte i to prema prijeđenom putu ili vremenom. No, kaže kako je o detaljima ipak preuranjeno govoriti.

– Ako kažemo da je 5 kuna, lupam, tri stanice, koliko će biti 26? – zapitao se Jurić. Još uvijek rade na razvijanju modela koji bi vratio SMS naplatu karata nakon što je ukinuta zbog korištenja raznih aplikacija koje su neko vrijeme uspješno varale ZET-ove kontrolore.

www.esava.info

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …