Jurećem autobusu otkazale kočnice, skrenuo na livadu

jurecem-autobusu-otkazale-kocnice-skrenuo-livadu-slika-1304494

Bilo je 15.55 sati. Prije samoga raskrižja s Avenijom Dubrovnik kod Avenue Mall-a, u smjeru prema gradu, ZET-ovu su autobusu danas otkazale kočnice. Kada je shvatio da više nema kontrolu nad vozilom, vozač velikogoričke linije 268 odlučio je skrenuti na obližnju livadu. Pokušavao je kočiti, kažu putnici, ali jednostavno nije išlo. Nije imao mnogo vremena za razmišljanje. Pješaci su panično bježali pred jurećim autobusom, a jednu je ženu, kažu svjedoci, skoro pregazio na pješačkom prijelazu, piše vecernji.hr.

Vozač radi 20 godina

Nakon nekoliko paničnih minuta vožnje, autobus pun putnika uspješno se zaustavio i izbjegao najgori scenarij.

– Vraćala sam se tim busom iz Velike Gorice s posla. Kralježnica me još boli od silnog nabijanja. Bilo je zaista grozno i još sam u šoku – ispričala je putnica Gordana, te dodala kako im je, zapravo, brza reakcija vozača spasila život.

Neslužbeno doznajemo kako je vozač bio Anto Tuzla, koji inače u ZET-u radi 20 godina i do sada nije imao nijednu nesreću. Gospođa koja radi u obližnjem kiosku primijetila je kako autobus u jednom trenutku gubi kontrolu.

– Naglo je skrenuo prema nogostupu, preletio preko njega i nastavio voziti po travnjaku dok se nije zaustavio kod vrbe iza autobusne stanice za Dugave – ispričala je šokirana radnica.

Prema informacijama iz ZET-a, vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a uzroci nesreće bit će poznati nakon očevida.

– Nitko od putnika ili pješaka, na sreću, nije ozlijeđen – kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić, dok je predsjednik sindikata vozača ZET-a Ante Jelić komentirao kako je neobično u cijeloj nesreći to što je sporni autobus novije generacije, redovito i prema uputama održavan, te prošloga mjeseca i opsežno tehnički pregledan.

Prava rijetkost

Autobus je, doznajemo, novijeg tipa marke Mercedes, ima električni gas i ne može se zaglaviti. U spornom autobusu nema videonadzora, pa će za razrješavanje slučaja zasigurno pomoći digitalni tahograf koji bilježi podatke vožnje.

– Ovo je prava rijetkost. Vjerojatno je bila neka sitnica koja se događa jednom u pet godina – zaključio je sindikalist Ante Jelić.

FOTO: Borna Filić /Pixsell

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …